Határon túli iskolákban nyomja a pártpropagandát a kormány a regisztráció ürügyén!

0

Még szeptemberben küldte ki a kormány azt a választásokon való regisztrációra biztató levelet ahatáron túli magyaroknak részvételre való buzdítás címszavával, csakhogy bőven jutott hardcore propaganda is – méghozzá az iskolákban.

Az Alfahírhez eljuttatott, Potápi Árpád János (képünkön) nemzetpolitikai államtitkár aláírásával ellátott dokumentumot egy határon túli magyar iskolába küldték el, hogy azt a pedagógusok osszák ki az összes gyereknek. A cél elvileg az volna, hogy minél többen regisztráljanak a tavasszal esedékes országgyűlési választásokon – ám ez csak a végére derül ki, a szülőknek addig át kell rágniuk magukat egy jó adag nagy töménységű propagandán.

“Magyarország kormánya 2010 óta minden lépésével arra törekszik, hogy a magyar családokat ebben (a magas szintű anyanyaelvi oktatásban – a szerk.) támogassa”

– áll a levélben, amelyből a Kedves Anyuka és Kedves Apuka megtudhatja, hogy mi mindent köszönhet Orbán Viktoréknak. A NER nem csak óvodákat, iskolákat épít és újít fel, de “minden generációt” támogat, hogy:

“a szülőföldön legyen lehetősége a sikeres boldogulásra”.

Hogy utóbbiból jelen pillanatban mit érez a Budapesten burkolóként dolgozó férjét hazaváró kárpátaljai anyuka, a Münchenben pultozó lányával Skype-on értekező délvidéki apa, vagy az Olaszországba költözést fontolgató erdélyi fiatal pár, azt nem tudni. Tény, hogy az elcsatolt részek gazdaságfejlesztési programjai – ha az anyaországi elittel karöltve a helyi hatalamasságok nem mutyizzák el a pénzeket – ígéretesebbnek tűnnek, mint bármi, ami eddig történt az elszakított részeken. De az is, hogy a szerénységet nyomokban sem tartalmazó helyzetértekelés nehezen kapcsolható a választási regisztrációhoz. Illetve nagyon is könnyen. Kormányunk ugyanis nem hagyja útmutató nélkül a határon túli magyar szülőket, hogy hova is kell húzni azt az ikszet.

“Ahhoz, hogy közös erőfeszítéseink ne kerülhessenek veszélybe, most az Önök támogatására van szükség”

– szögezi le Potápi államtitkár. Nem a részvételére, nem a véleménynyilvánítására – a támogatására. Az iskolában, állami pénzen folytatott, alig leplezett pártpropaganda talán indokolható lenne, ha a hatalom kapuit a 2010 előtti, az elszakított magyarságtól a legcsekélyebb szolidaritást is megtagadó erők ostromolnák. Csakhogy a legerősebb ellenzéki párt az a Jobbik, amely számtalanszor leszögezte, hogy a jelenlegi támogatásokból egy fillért se vonna el, sőt tágítaná is a segítségnyújtás kereteit. A magyar kormány által küldött levél tehát minden reális alap nélkül riogatja a határon túli magyarságot. Méghozzá igen nagy példányszámban. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az Alfahír kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy a levelet a “Szülőföldön magyarul” program keretében oktatási-nevelési támogatásban részesülő 230.000 gyermek szülei kapták meg szerte az egész Kárpát-medencében. Hogy a részvételre buzdításnak álcázott propagandaanyag mennyibe került, arra hiába vártunk választ.

 

Az eredeti cikk itt található.: https://alfahir.hu/2017/12/23/valasztasi_regisztracio_nemzetpolitika_potapi_arpad_janos_iskolak_hataron_tuli_magyarok

 

(Alfahír)