Hatalmas fejmosást kapott a Fidesz az Európai Tanácstól!

0

Erős kritikát fogalmazott meg az Európai Tanács ajánlásában, melyben értékelte a magyar kormány által egy hónappal ezelőtt beadott konvergenciaprogramot, írja a portfolio.hu. Ebből kiderült, az egészségügyi eredmények itt rosszabbak, mint a legtöbb más uniós tagállamban.

Azt írják:

“a dohányzás, az alkoholizmus és az elhízás elterjedtsége az egyik legmagasabb az EU-ban. Az Európai Unióban a magyarok a leginkább érintettek között vannak a rossz levegőminőség miatti korai elhalálozás tekintetében”.

A társadalmi egyenlőtlenségekre is felhívva a figyelmet, azt is megállapítják, hogy jelentős különbségek vannak a minőségi ellátáshoz való hozzáférés terén, és a szegényebb területeken az egészségügyi dolgozók hiánya is akadályozza az ellátáshoz való hozzáférést.

Az egészségügyre fordított állami kiadások az uniós átlag alatt vannak, és a polgárok a minőségi ellátást közvetlenül fizetett térítések révén veszik igénybe, ami tovább növeli az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés tekintetében meglévő társadalmi-gazdasági szakadékot

– hangoztatja a Tanács, hasonlóan több hazai egészségügyi szakértő véleményhez. A rendszer továbbra is erősen kórházközpontú, derül még ki értékelésükből, melyben az alapellátás és különösen a krónikus betegségek korai észlelése és megelőzése terén nagyon komoly hiányosságok vannak.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!