Hatalmas bukásnak tűnik Orbánnak az új Európai Unió

Hatalmas győzelemként ünnepli a magyar kormány az Európai Unió vezetéséről hozott legutóbbi dealt, csak az nem derült igazán ki, hogy miért. Orbán Viktor szerint Ursula von der Leyen már csak azért is jó bizottsági elnök a Fidesz számára, mert hét gyereke van, és úgy tűnik, a Fidesz számára az az igazi győzelem, hogy sikerült megbuktatniuk Angela Merkel első, valószínűleg eleve csalinak bedobott tervét, amely szerint Frans Timmermans, az Orbán-kormány régi ellenfele lehetett volna a Bizottság elnöke.

Kovács Zoltán ezzel a Twitteren is elbüszkélkedett, de más beszámolók szerint is a visegrádiak és az olaszok ellenállása volt az, ami megbuktatta Timmermanst.

Most, hogy kicsit elült a por a tanács ajánlása és a parlament szavazása között, már látszik, mik lehetnek az erőviszonyok az EU-ban. És az is látszik, hogy Kelet-Európa, a visegrádiak és különösen Magyarország hatalmasat veszítettek a pozícióosztáson. Érdemes ezt testületenként is megnézni.

 

További részletek a 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Fejlődés helyett erőteljes butulás

O.L.K.T.

Hogy mit lehetne tenni ez ellen?

O.L.K.T.

Ez bizony így van. Ha tetszik, ha nem.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!