Hát itt tartunk: Péterfy Kórház sugárvédő ólomkötényei fabatkát sem érnek

0

A magyar emberek élete nem fontos. Csak a pénz rablás. A minap olvastam, hogy Semjén vadászkiállítására 1 milliárdot adtak, meg hogy a felcsúti kisvasútra mennyi pénz ment el, amit 100 ember sem használ talán évente.

De a röntgen orvosok felszerelésére már nem jutott, úgy ahogy a tűzoltók felszerelésére sem.

Jól van ez így Magyarok?
Ha bennetek is felmerül a kérdés, osszátok meg ezt a bejegyzést.

A 444 értesülése szerint a Péterfy Kórház dolgozói az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordulnak, mert véleményük szerint a sugárzásvédelmi felszereléseik vagy hiányoznak, vagy olyannyira elöregedtek, hogy praktikusan semmire sem jók.

Miután a kórház elküldte az alkalmazottakat sugárvédelmi oktatásra, páran a gyakorlatba is átültették a tanfolyamon tanultakat. Például az ólomköpenyeket, aminek elvileg ki kéne védenie a műtétek során nap mint nap használt röntgensugárzást, próbaképpen a röntgengép alá tették.

Mint kiderült, úgy megy át rajtuk a sugárzás, mint kés a vajon.

Ennek oka, hogy az ólomkötények már elöregedtek, berepedeztek, vagyis elhasználódtak. Emellett sok más kiegészítő egyszerűen hiányzott. Nem volt pajzsmirigyvédő, szemüveg és kesztyű. Ezek nemcsak az egészségügyi ellátószemélyzet egészségét védenék, de a betegét is. Már ha lennének.

A kezdeti meglepetések alaposabb vizsgálatot eredményeztek, és például fény derült arra, hogy a Péterfyhez tartozó Manninger Jenő Baleseti Központnak már két éve lejárt a sugárvédelmi szabályzata. Talán nem meglepő, hogy ezek a hiányosságok jogszabályt sértenek. Sugárvédelmi szabályzat hiányában például

Forrás:INDEX.HU