“Harcba száll” az RTL Klub a kormánypropaganda ellen

0

Az RTL Klub az objektivitást választotta a behódolással ellentétben.

Felveszi a harcot a hazugságokkal szemben. A vezetés felkészült arra, hogy ezért a kormánypárt minden eszközzel gátolni fogja a TV létezését és az RTL Klubra fog küldeni minden létező , a kormány rendelkezésére álló, korábban behódolt és kézben tartott  eszközt az ellehetetlenítésre.A legnagyobb kereskedelmi csatorna vezetőségének nem maradt más választása, mint felvenni a kesztyűt a propagandasajtó képviselőivel.

A RTL Klub menedzsmentje úgy döntött, hogy harcba indul a kormányközeli médiumok ellen, ugyanis az elmúlt napokban komoly lejárató hadjáratot indítottak a csatorna ellen.

A kereskedelmi csatorna nem csak a propagandamédia zászlóshajóját a TV-őt pereli, de a KESMA holding többi tagját is, így az Origo is komoly szankciókra számíthat, hisz a közelmúltban buktak egy másik pert is a vezető kereskedelmi adóval szemben.

Vidus Gabriella elmondta: az Origo, majd az Origo cikkéről beszámoló TV2 olyan valótlan információkat is tényként állított be az RTL Magyarország kapcsán, amelyek miatt korábban az Origo egyébként már pert vesztett, az Origo kiadójának így le kellett volna közölnie egy helyreigazítást, amit azonban Vidus tudomása szerint a médiavállalat egyelőre nem tett meg.

Az RTL Magyarország vezérigazgatója azt mondta: miután az már bizonyított tény, hogy az Origo korábbi cikke fikción alapult, így reményei szerint a friss, de a problémás kijelentéseket újra felidéző cikk kapcsán egy újabb jogi eljárásban is hasonlóan ítél majd a bíróság, ha perre kerül sor.

A lejáratás oka persze egyértelmű: az objektív sajtótájékoztatás egyik utolsó zászlóshajója a csatorna.

Forrás és bővebben itt: A teljes cikk:https://balramagyar.hu/2019/06/04/totalis-haborut-hirdet-az-rtl-klub-a-kormanypropaganda-ellen/?fbclid=IwAR3HRQcLASz1WEKrmBAXK2MmdMPsoNBkT6Isvh83f4Qnfhhunk5SBJhEVBw