Handó Tünde szerint hazaáruló az a bíró aki az EU-hoz szalad jogorvoslatért!

Handó Tünde az utóbbi időkben inkább a botrányokról volt híres, irányítási és hitelességi problémák, kinevezések körüli zűrök jellemezték a róla szóló híreket – írja a Pesti Búlvár.

Felröppent az a hír is, hogy az újabb kétharmad valószínűleg nem fogja meghosszabbítani a megbízatását. Most azonban úgy tűnik, megerősíthették pozíciójában, mert olyan mondatokat enged meg magának, amit eddig senki nem mert:

“Sajnálatosnak tartom azt (…), hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat”

Gyakorlatilag hazaárulással vádolta meg azokat a bíró társait, és a közigazgatási bíróságok létrehozásával nem ért egyet, és jogorvoslatot keres az EU intézményeinél. Felettébb furcsa hazaárulásnak tartani egy uniós tagállamban azt, ha az unió intézményeitől állásfoglalást kérnek, vagy tájékoztatást adnak. Ez nem más mint amit Orbáni retorika, nincs más, csak barát és ellenség, és aki nem ért velünk egyet az egyszerűen hazaáruló. Végletekig leegyszerűsített kép: vagy kussolsz, vagy címkét ragasztunk most még csak az irodádra, aztán majd rád is.

Handó úgy tűnik, nagyon is nyeregben érzi magát, ahhoz képest, hogy az eddigi kritikákat -melyek egy része pert is eredményezett- csendben tűrte. Most visszaszólt az Országos Bírói Tanácsnak is, mely az ő tevékenységét is felügyeli:

“Valahogy az utóbbi hónapokban ez a közreműködés egyáltalán nem látszik megvalósulni, a felügyeletet pedig egy statáriális bíróságosdiként gyakorolja a testület, illetve most már nem is tudja gyakorolni, hiszen nem működik törvényesen … úgy tűnik, hogy nagyon sok olyan kérdést vesznek napirendre, amely azt szolgálja, hogy hibákat találjanak, vagy ha nincsenek, akkor hibákat kreáljanak … ezek a tárgykörök nagyon sokszor az egyes tagok személyes érdekeiből vagy sértettségéből eredeztethetők”.

Aha. Mindenki hülye, csak ő a hibátlan. Mindenesetre ilyen kijelentéseket eddig nem mert tenni. Úgy látszik, Orbán levette a pórázról, és ha végignyomja neki a közigazgatási bíróságok kérdését, akkor azt csinál, amit akar ezentúl. Az új bíróságtípus viszont feltétlenül szükséges Orbánnak, hogy se a frakciója, se a családja ne börtönben végezze.

 

olkt.hu/pestibulvar.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

Jason Stanley filozófus, a Yale Egyetem professzora: A világ baja Orbán!

O.L.K.T.

Újabb határontúli futballakadémia

H Miklós

Az ápolónő hozzászólt egy fideszes képviselő posztjához, azonnali hatállyal kirúgták!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!