Handó Tünde nem bírt el a bíróságokkal, ezért felfelé buktatták

0

Handó Tünde szakmai múltja önmagában is megkérdőjelezi azt, hogy alkotmánybíró váljon belőle. Emellett többrendbeli összeférhetetlenség is fennáll, mindjárt azért is, mert a férje által szerkesztett alkotmány értelmezése a feladata, illetve a testület olyan kérdésekben hivatott dönteni, amelyek az általa vezetett Országos Bírói Hivatal és az Országos Bírói Tanács közötti vitában merültek fel. Handó Tünde jelölése azért is problémás, mert eddigi tevékenysége során az OBH elnökeként a bírói függetlenség és a jogállamiság aláásásán dolgozott. A megválasztása ettől függetlenül nem kérdéses.

Handó Tünde feladata a bírói függetlenség és

szabadság felszámolása lett volna a törvényesség hamis látszatának fenntartásával. Tevékenysége azonban nem nevezhető sikeresnek, mert nem bírt a bírók ellenállásával, és nem tudta a NER alá gyűrni az igazságszolgáltatást. Sokkal kevésbé volt sikeres, mint például Palkovics László, aki sikeresen üldözte el a CEU-t, végezte ki a Magyar Tudományos Akadémiát és éppen a felsőoktatás teljes bedarálásán dolgozik. Ehhez képest Handó Tünde kudarcot vallott, a bírói testület nem adta meg magát, az OBH és OBT közötti vita állóháborúvá változott.

Ezért Orbánnak nem maradt más megoldás, mint Handó kimenekítése a lehetetlen

helyzetből. Mivel a Fideszben nem lehet megbukni, ezért az Alkotmánybíróság a menekülő útvonal Handó Tünde számára, amire egyébként sem felkészültsége, sem tudományos munkássága, sem szakmai tapasztalata, sem tekintélye, sem emberi kvalitásai és demokratikus elkötelezettsége sem teszik alkalmassá. Ez egy politikai kinevezés, ahol még az sem áll fenn, hogy egyébként a szakmai feltételek adottak lennének. Lesz egy újabb pártkatona az Alkotmánybíróságban, aki még szakmailag is alkalmatlan.

További részletek: Amerikai Népszava:https://nepszava.us/