Hadházy Ákos újabb, undorító mocskosságot hozott nyílvánosságra!

0

Még mindig meg tudják lepni az embert; amikor már azt képzeli a naiv magyar ember, hogy nem ezt már nem lehet alulmúlni, akkor legkésőbb másnapra itt az újabb kormányzati “mélyrepülési rekordkísérlet”…
Jogerősen elbukta a pert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Közbeszerzési Hatósággal szemben, tehát a bíróság ítéletében kimondta, hogy jogos volt a nagy összegű bírság, amit egy súlyosan szabálytalan közbeszerzés miatt kapott az ÁEEK.

Még 2017 júniusában került az ÁEEK a hírekbe azzal, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát, valamint 50 millió forintos bírságot szabott ki rá.

A General Electric fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, miután hiába volt az ő ajánlatuk a legkedvezőbb, az ÁEEK elutasította azt, arra hivatkozva, hogy nem tesz eleget az általuk megszabott (az úgynevezett PEEP tartományt érintő) követelményeknek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a GE-nek adott igazat, és megállapította, hogy a kiírás nem biztosította a valódi versenyt a szállítók között, mivel a műszaki paramétereket úgy fogalmazták meg, hogy a pályázaton csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Ezek után az ÁEEK beperelte a Döntőbizottságot, a GE pedig beszállt az ÁEEK kontra Döntőbizottság perbe, alperesi beavatkozóként. (Az ezekhez hasonló, rekordbírsággal járó ügyben is indult per, ez annak kapcsán került a sajtóba tavaly, hogy Orbán Viktor korrupcióval vádolta meg az ügyről és az Közbeszerzési Hatóságot perelő ÁEEK-ról őt kérdező Hadházy Ákost, mire Hadházy feljelentette a miniszterelnököt.)

“Ez az egyik legmocskosabb ügy: lélegeztető gépeket akar az állam mindenképpen kétszer annyiért vásárolni, mint amennyibe kerülne valójában.
A Közbeszerzési Döntőbizottság közbelépett, megsemmisítette a közbeszerzést, azonban Orbánék az egyik legdrágább ügyvédi irodával megtámadták a döntést. Vesztettek, a bíróság jogerősen kimondta, hogy szabálytalanul manipulált volna a Kórházellátó.
Ugye ez az az ügy, ahol Orbán kínjában azt találta mondani, hogy én vagyok a legkorruptabb politikus, mert rá mertem kérdezni az ügyre. Az állam mindenáron kétszer annyiért, tehát FELEANNYI készüléket akart vásárolni. Arról nem is beszélni, hogy az elhúzódó, megsemmisített eljárás, a per és az új eljárás miatt egy évet is csúszik a készülékek megvásárlása. Csak a Jóisten fogja tudni, hány ember haláláért felelősek a csalók…”

– írja Hadházy Ákos legújabb bejegyzésében.

Azt azért jó lenne tudni, hogy a személyi felelősségre vonás hol marad? Valaki, vagy valakik 50 milliós hibát követtek el.

 

kép. Facebook

 

 

 

olkt.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!