Hadházy Ákos szerint Polt Péter el akarja sikálni a Microsoft-ügyet!

0

Feljelentésként értelmezte, és továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségnek Hadházy Ákos a Microsoft-botrányt firtató kérdését Polt Péter legfőbb ügyész.

Nem lenne itt az ideje nyomozást indítani a Microsoft-botrányban érintett magyarországi cégek és állami tisztviselők ellen?

– címen intézett írásbeli kérdést Hadházy Polthoz, amit utóbbi feljelentésként értelmezett. Az ügyben egyébként (állításuk szerint) már a DK-s Arató Gergely is feljelentést tett.

Ahogy arról korábban írtunk, a Microsoft magyar leányvállalatának több milliárd dolláros büntetést kell fizetnie , miután az amerikai hatóságok megállapították, hogy 2013 és 2015 között legalább 14,6 millió dollár illetéktelen nyereséghez jutott.

A hatóságok szerint a cég trükközve adtak el szoftverlicenceket a magyar kormányzati szerveknek; azt jelentette a Microsoft központja felé, hogy csak komoly kedvezményekkel tud eladni licenceket, ám ez a kedvezmény már nem jutott el a megrendelőkhöz, hanem ebből fizették ki a kenőpénzeket a magyar hivatalnokoknak. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet nyilvánosságra hozott jelentése szerint többek között a NAV, az ORFK és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet beszerzéseit érintette az ügy.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!