Hadházy Ákos: “Orbánt nevetségessé kell tenni!”

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hétfői akciója tart a vita, hogy jól sült-e el a húzás, vagy sem.
Vannak, akik szerint hatásos volt, mert kizökkentette Orbán Viktort a nyugalmából.

Mások szerint ez a része működött, a káromkodós táblával viszont Hadházy elrontotta.

Megint mások úgy, ahogy van fel vannak háborodva az egészen.

A Mérce.hu-n is megjelent egy kritikus vélemény, mire Hadházy pénteken válaszcikket írt, amiben részletezi, mi volt a célja.

„Sokszor elmondtam, de kész vagyok újra és újra elismételni: a játékszabályok megváltoztatása és önmagunk megszervezése nélkül nem jutunk semmire”

– írja Hadházy.

Aktivizálni szeretné az embereket, szerinte a Fidesz-szavazókat egyelőre nem tudja meggyőzni, stratégiája így az, hogy az ellenzéki szavazókat kell aktivizálni és feltüzelni, hogy a mindennapokban is vállalják a véleményüket.

„Ők fognak aztán segíteni nekünk, hogy meggyőzzék a családtagjaikat és szomszédaikat, ők tudnak nyomást gyakorolni a hatalomra, mert mi, politikusok a parlamenti felszólalássokkal – lássuk be – nem vagyunk erre képesek”

– írja.

A hétfői akció lényege szerinte

„Orbán Viktor varázstalanítása” volt.
„Ő nagyon tudatosan eltávolította magát a napi vitáktól, aminek végső szimbóluma, hogy felköltözött a Várba. A környezete tudatosan elszigeteli őt, hogy az ellenzék ne tudjon vele „ütközni”, hiszen nézetük szerint csak megemelnének valakit azzal, ha a vezénylő tábornok vitába szállna vele. Szerintem sikeresen törtem át ezt a falat, ami nagyon bántotta a fideszeseket, nem véletlenül támadtak rám a képviselő-verőlegények. A későbbiekben is keresni kell ezeket a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé, ne csak a kegyenceit.”
Hadházy szerint téved az, aki arra számít, hogy a Fidesz most puhulni fog. „Elég megnézni, hogy Kövér László milyen rendelkezéseket vezetett be a sajtó korlátozására az Országgyűlésben.”

És míg kedden a 444-nek azt mondta, meg kell fontolni, hogy az ellenzék kivonuljon a Parlamentből, de ezt még nem beszélték át az ellenzékiekkel, most már ennél lényegesen egyértelműbben fogalmaz, és így fejezi be a cikket:

„kifelé a parlamentből és kezdjünk el a játékszabályok megváltoztatásán dolgozni!”

Kapcsolódó cikkek

Óriási sikere volt Gyurcsánynak Miskolcon, testőrök nélkül

O.L.K.T.

Röhögő szavazórobotok az MTA ellen!

O.L.K.T.

“SZAKMAI ÁRTALOM” Judit évekig rettegett hentes férjétől, de hiába kért segítséget, feldarabolva végezte egy mezőn

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!