Hadházy Ákos: Miért nem vették még őrizetbe Simonka Györgyöt?

0

Elképesztő dolgoz szúrt ki a Simonka-ügy vádiratában Hadházy Ákos. A független képviselő szerint ugyanis nem csak arról volt szó, hogy Simonka NAV-nyomozók megvesztegetéssel próbálta megakadályozni az eljárást, hanem arról is, hogy a fideszes politikus országgyűlési segédlettel szerette volna menteni a bőrét.

A vádiratban ugyanis az áll, hogy a fideszes politikus sikeresen lobbizott olyan törvénymódosításért, ami csökkenthette a csalássorozat büntetőjogi következményeit.

“Értik? Az ügyészségi irat azt mondja ki, hogy egy csaló fideszes képviselő a lebukás ellen lobbizott ki törvénymódosítást”

– idézi Hadházy Ákos posztját a Népszava.

Aki észrevette azt is, hogy a vádirat végén szemérmesen megbújva az szerepel, hogy további két vesztegetési ügyet elkülönítettek a januárban kezdődő per tárgyától.

A független képviselő azt gyanítja, hogy ez összefüggésben lehet a “megrendelt törvénymódosítással”.

Mindenesetre Hadházy szerint Simonkát már rég le kellett volna tartóztatni, és ennek elmaradása miatt feljelentést is tett.

Mivel Simonka mégis szabadlábon van, a politikus interpretációja szerint minden bűnöző joggal tiltakozhat az előzetes letartóztatás ellen.

Eddig nem vettem észre, de a Simonka-botrány legdurvább, legfontosabb részletei még csak ezután következnek! A vádirat…

Gepostet von Hadházy Ákos am Mittwoch, 18. Dezember 2019

via. nepszava.hu