Hadházy Ákos: Gajda Péter egyelőre lemondás helyett perrel fenyegetőzik ellenem

0

Gajda Péter egyelőre lemondás helyett perrel fenyegetőzik ellenem. Helytelen, hogy egyelőre nem mond le, de helyes, ha perel! Legalább ha a magyar rendőrség megtagadná az általam megtett feljelentés után a nyomozást, talán egy becsületsértési ügyben kiderülhetnek fontos részletek. Helyes, helyes! De van néhány fontos és nyilvános üzenetem a tisztelt polgármester úr részére:
1️⃣ Polgármester Úr, úgy tudom, ön helyreigazítási kérelmekkel és perrel fenyegetéssel teleszőtt ügyvédi dörgedelmekkel bombázta a magyar sajtó független részét azért, mert tudósított a kispesti közétkeztetést, illetve az útfelújításokat érintő beszámolóimról. Megtette-e ugyanezeket a fenyegető helyreigazítási kérelmeket a Lackner-videókról szóló beszámolók után is? (Azok ugyanis még súlyosabb állítások.)
2️⃣ Polgármester Úr, nem találtam egyértelmű bejelentést, csak utalást arra, miszerint ön Lackner Csaba ellen rágalmazás és becsületsértés miatti feljelentést ígért. Ha igen, tisztelettel kérem, hogy ennek a feljelentésnek, illetve keresetnek a másolatát tegye nyilvánossá honlapján! Nagyon fontos lenne számomra tudni, hogy Lackner állításai közül melyeket talál bizonyíthatóan hamisnak, és hogy valóban megtette-e ezeket a feljelentéseket. Ha sajtóorgánumot is perelt, kérem, azokat is tegye nyilvánossá! Így Lackner Úr is felsülne, ha nem tudná megmondani, hol és pontosan kinek a nevén vannak az Ön állítólagos eltitkolt ingatlanai.
3️⃣ Polgármester Úr, a járda és útjavításokat illetően hétfőn délben tartottam sajtótájékoztatót, ami több tucat, a kerület legkülönbözőbb részét érintő, több ezer négyzetméternyi kátyúzást és járdafelújítást érint. A cáfolatot Ön ma, csütörtök reggel tette ki. Ebben azt írja, hogy SEMMI nem igaz abból, hogy több munkát végzett el a Lackner által említett Compassion és Anildia kft. Ehhez sok száz kátyút és járdaszakaszt kellett Önöknek lemérni két nap alatt (ÉS AZ ADOTT MEGRENDELŐHÖZ TARTOZÓ KÁTYÚKAT A FORGALOM KÖZEPÉN MEGTALÁLNI ÉS LEMÉRNI a levelében említett sublerrel!). Nekem kb. 1 órámba telt, hogy három különböző járdaszakaszt – kétségkívül kicsit pontatlanabbul – felkeressek és lemérjek. Ezért, már elnézést, életszerűtlennek és túlbuzgónak tartom a teljes tagadást. Kérem, adjon választ, hogy ezeket az ellenőrzéseket kik végezték, hány brigádban, hány munkaórában? Ön jelen volt ezeken a méréseken?
4️⃣ Kérem, arra is adjon választ, hogy miért nem volt soha utólagos írásbeli megrendelésnek nyoma az eredeti megrendelést sokszor 50-100 százalékkal túllövő számlák mellett?
5️⃣ Ön szerint a túlmunkákat a „helyben lakók kérték”. Van ennek nyoma? Hogy történtek ezek a kérések? Szóltak a melósoknak, hogy húzzák meg kicsit azt a lapátot, hogy hosszabb legyen a járda vagy nagyobb a kátyú? Hány ellenőr végezte az elmúlt két napban a helyi lakosok felkeresését?
6️⃣ Polgármester Úr, szíves tájékoztatásul közlöm, hogy információim szerint az Önök egyszereplős közbeszerzésén „kiválasztott” Szakácstündér Kft. körül Balmazújvárosban (erre hivatkozott referenciaként) áll a bál. Úgy tudom, több hónapja rendőrségi nyomozás is zajlik kartellezés és a közbeszerzés szabályainak megsértése miatt. Jó tanácsom, hogy mielőtt aláírja a szerződést Kispesten, vegye fel a kapcsolatot az ottani önkormányzattal!
7️⃣ Biztos, hogy a legjobb érv a bankhitel mellett, hogy az Államkincstár jóváhagyta? Az Ön tudomása szerint cáfolható-e Lackner azon sugallata, hogy a hitel után valakik jutalékot kaptak?
8️⃣ Polgármester Úr, végül ismételten kérem, hogy ne használja a rossz fideszes kommunikációs sémát, miszerint aki önt támadja, az Kispestet támadja! Én a korrupciót támadom, illetve a Lackner videó állításait próbálom megcáfolni vagy megerősíteni. Előbbi sajnos eddig nem sikerült, higgye el, ez nekem fáj legjobban.

Gajda Péter válaszát itt lehet elolvasni:
https://bit.ly/2MaTPIp