Gyurcsányék országos tüntetéssorozatot jelentettek be ma délután!

A Demokratikus Koalíció (DK) minden országgyűlési képviselője levelet ír az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amelyben folyamatos tüntetést jelent be az ország teljes területére – közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy október elsején lépett életbe az új gyülekezési törvény, amely kimondja: gyűlésnek azt kell tekinteni, amikor legalább két ember részvételével közügyben véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt tartanak.

– A gyülekezési jog

“ilyen elképesztő szigorítása csak diktatúrákban fordulhat elő”

– mondta az ellenzéki politikus, arra biztatva az embereket, hogy tiltakozzanak, tüntessenek, gyülekezzenek, vitatkozzanak és beszélgessenek, mert a népet sem elhallgattatni, sem betiltani nem lehet.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese./Fotó. MTI

 

olkt.hu/Demokratikus Koalíció Facebook


Kapcsolódó cikkek

Ez most kicsapja a biztosítékot a magyar emberek szemében…

Rubóczki Tamás

Lendvai Ildikó: Jöhet a Képviselő- és Terrorelhárító Központ!

Rubóczki Tamás

Szél Bernadett szerette volna megtudni, hány gyerek került állami gondozásba a kilakoltatások miatt, de egy belső levél szerint a hivatalok utasítást kaptak, hogy ne válaszoljanak neki

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!