Gyurcsány vagyonvizsgálatot kezdeményez önmaga ellen!

0

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök, határozottan válaszolva a vagyonbevallásával kapcsolatos hazug vádakra, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett ma reggel a fideszes többségű és vezetésű Mentelmi Bizottságnál. Világossá kívánja tenni, hogy nem ő, hanem Orbán miniszterelnök rejtegeti vagyonát, nem az ő feleségének van temérdek földje, nem az ő apja lett dúsgazdag vállalkozó, nem az ő veje ellen folytat vizsgálatot az EU, nem az ő kebelbarátja lett gázszerelőből Magyarország egyik leggazdagabb embere. Ez Orbán világa. Gyurcsány ezzel szemben bevallotta és nyilvánosságra hozta valamennyi családtagja vagyoni helyzetét. A DK elnöke nem alkuszik sem Orbán Viktorral, sem rendszerével. A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett vizsgálat bebizonyítja, hogy a kormány és sajtója hazudik és az igazság az ő oldalán áll. A DK elnöke alku helyett harcot ígér. Megjegyezzük, örömünkre szolgál, hogy a Magyar Idők főszerkesztője Gyurcsány Ferenc ma reggeli facebook posztját követően húsz perccel, szintén vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett. Nincs szebb, mint amikor a kormánymédia katonái szakmai, erkölcsi öngyilkosságot követnek el, mert hazudnak, reggel, délben és este.

Gyurcsány levele:

Hargitai János úrnak

a Mentelmi bizottság elnökének

 Elnök Úr!

 A 2012. évi XXXVI. tv. 94.§ (4) bekezdése alapján kérem Elnök urat, hogy a Mentelmi bizottság vizsgálja meg a 2018. január 30-án benyújtott vagyonnyilatkozatomban foglaltak törvényességét.

A hivatkozott törvény 90. § (1) írja elő a képviselő számára, hogy minden évben január 31-ig, a megküldött formanyomtatványon tegyen eleget vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének. Ennek a kötelezettségemnek a vonatkozó törvényi előírások és az érvényes kitöltési útmutatónak megfelelően teljeskörűen és pontosan eleget tettem.

Tekintettel arra, hogy a hivatalban lévő kormányhoz bevallottan kötődő média folyamatosan és átfogóan kérdőjelezi meg illetve támadja vagyonnyilatkozatom helytállóságát, teljeskörűségét, kérem az Elnök urat, hogy a Bizottság folytasson le velem szemben vagyonnyilatkozati eljárást.

Figyelembe véve, hogy a választási kampány elkezdődött, megköszönném, ha az eljárást – ha kell soron kívül – a lehető leggyorsabban elvégeznék, és megállapításait haladéktalanul nyilvánosságra hoznák.

Tájékoztatom Elnök urat, hogy befektetési számlám 2017. december 31-i kivonatainak másolatát a Bizottság munkájának segítése érdekében haladéktalanul elküldöm Önnek. Azok esetleges nyilvánosságra hozatalával szemben kifogásom nincs.

 

Budapest, 2018. február 03.

Gyurcsány Ferenc

Demokratikus Koalíció

 

(OLKT/DK)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!