Gyurcsány: nincs itt semmi cikk-cakk

Nyári nyugalmasabb napokon csendes válaszok, szempontok jönnek egy bonyolultnak tűnő kérdés megválaszolásához. Miért egységes és sikeres a DK?

1. Ha nincsenek titkaid, nem lehet elárulni. A DK-nak nincsenek titkai. Sem pénzügyi, sem politikai titkok.
2. Nem szabad politikádat rángatni. Ha politikád kiszámítható, ha nincs politikai cikk-cakk, nem leszel kitéve a pártot folyamatosan terhelő belső vitáknak se.
3. Lehet hibázni. A hiba nem bűn, a tévedés természetes. Kisebbségben lenni bármilyen döntésnél nem szégyen, hanem a többség lehetősége, hogy átgondolja álláspontját.
4. A párt politikai közösség, amely belül versenyez, de riválisaival, ellenfeleivel szemben egységesen lép fel. Belül vita, kifelé egység.
5. Nincs egyéni politikai forgatókönyv, nincs egyéni politikai játszma. Csak együtt vagy sehogy.
6. Ezért vigyázunk egymásra. Mindenkire. Aki velünk van, az számíthat ránk jóban, rosszban.
7. Nem kell félni vezetni a pártot. A párt vezetése nem a párt feletti uralkodás. A politikai stratégia kialakításáért, egységes képviseletéért, a szereposztásért, a szabályok betartásáért viselt felelősség. Sok-sok beszélgetés, egyeztetés.
8. Gyenge párt bezárkózik, erős párt kinyitja magát. Ha bezárkózik a pártod, akkor előbb- utóbb véged van. Ha nyitsz, tovább erősödhetsz és növekedhetsz. Persze igaz, ha gyenge párt nyitja ki önmagát, az is a megsemmisüléshez vezet.

Nem nagy titkok, nem bonyolult felismerések, szabályok ezek. Nekünk mostanra nyilvánvalóak. De talán így más is jobban érti, hogy miért működik a Demokratikus Koalíció.

Nyári nyugalmasabb napokon csendes válaszok, szempontok jönnek egy bonyolultnak tűnő kérdés megválaszolásához. Miért…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Tuesday, 23 July 2019

Kapcsolódó cikkek

Simán Orbán hátába döfik a kést- Török Gábor

H Miklós

Birkafejet evett a rezsi Szilárd

H Miklós

‘Szegény’ Vajna Timike, nem akar magának csóró pasit

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!