Gyurcsány már tudja az önkormányzati választások eredményét

0

Gyurcsány már tudja!

A centrális erőtér összeomlott. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni – kezdi  önkormányzati választási kampány hivatalos indulása alkalmából közzétett Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc. Csakhogy a helyzet megváltoztt – folytatja -, mert a Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között. Ennek pedig az az eredménye, hogy az önkormányzati választáson “a települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen küzdünk. Szavazhatsz a Fidesz vagy az egységes ellenzék jelöltjére.”

Az eredmény valójában borítékolható

– írja. Az önkormányzati választás pedig szerinte a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet. A sok ellenzéki győzelemmel megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, létrejön a kormányzati hatalom helyi ellensúlya. Lesznek kerületek, városok szabad nyilvánossággal, demokratikus közélettel, elegendő erővel, hogy ha kell, fellépjenek a diktatórikus központi hatalommal szemben – bizakodik. Reményei szerint pedig ezek a települések fogják táplálni az egyre egységesebb ellenzék erejét a későbbi küzdelmekre.   Mindehhez azonban szükség van arra, hogy tényleg sok helyen nyerjen az ellenzék. Ez pedig a választókon múlik, akiket fel is szólított:

Akkor tegyétek a dolgotok!

 

A centrális erőtér összeomlott. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Freitag, 23. August 2019

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!