Gyurcsány Ferenccel egyetértve Szél Bernadett is börtönt ígért Orbán Viktornak!

0

Orbán Viktor bukása nem kérdéses, csak az ideje – mondta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton, amikor a Népszava tudósítása szerint 200-300 szimpatizáns előtt értékelte az elmúlt évet. Azt mondta: Magyarországon nincs kormányzás, Orbán Viktor olyan rendszert épített fel, ahol propagandával rejtik el a hiányosságokat. Magyarországon nincs minisztériuma az egészségügynek, a szociális ügyeknek, de a propagandának van – mutatott rá. Szerinte ha a kormánynak lennének eredményei, akkor nem ellenzéki képviselők, és egy külföldi milliárdos szerepelne a plakátjaikon.

“Ma már meg sem próbálkoznak olyan szlogenekkel, hogy Magyarország erősödik”

– tette hozzá. Gyurcsány Ferenc DK elnökkel egyetértve ma Szél Bernadett is arról beszélt, hogy az LMP is börtönbe küldené a Fidesz-kormányt illetve Polt Péter Legfőbb Ügyészt! Hadházy Ákos az LMP társelnöke szerint a következő évtizedekről dönt az ország áprilisban az országgyűlési választásokon, a jelenlegi kormányzat ugyanis a jövőt lopja el. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti országértékelő beszédében – idézve Antall József egykori miniszterelnököt – úgy fogalmazott: 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni, de nemcsak a határon túli millióké, hanem az országot elhagyó százezreké is. Szerinte ugyanakkor Orbán Viktor 2 millió ember miniszterelnöke csupán, őt csak azok érdeklik, akik a Fideszre szavaznak. Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás, csak lopás, pusztítás, kifosztás, rokonok és cimborák kitömése, erre világított rá éppen most az OLAF is a Tiborcz féle Elios botrányok végett – vélekedett Szél Bernadett -, most ugyanis a Habonyi propaganda mondja meg a kormánynak, hogy mit kell tennie. Leszögezte azt is: ha ez a kormány elveszíti a bizalmat, tagjaira nem az ellenzéki lét vár, hanem a börtön, súlyos fegyintézeti évek, sőt évtizedek. Szél Bernadett beszélt a munkások kiszolgáltatottságáról, úgy látja, hogy a Fidesz szerint az a jó munkás, aki keveset kérdez, keveset keres, de sokat dolgozik. Tarthatatlannak tartja, hogy több százezer magyar vándorolt ki az elmúlt években, és kétszeresére nőtt a kórházi fertőzésekben meghaltak száma. Utóbbiról Orbán Viktort is megkérdezte a Parlamentben, aki

„viszont csak annyit mondott, hogy Soros. Nem nekem válaszolt, hanem önöknek”

– jelentette ki Szél és egyben zárta szavait.

 

(OLKT/MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!