Gyurcsány Ferenc: Hasta la vista, baby!

Így reagáltak az ellenzéki pártok a Fidesz Néppárti kizárásáról.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke a következőt írta a közösségi oldalán:


Ajtót mutatott az Európai Néppárt a Fidesznek! Szóval “Hasta la vista, baby”

Dobrev Klára a DK EP listavezetője és Molnár Csaba a DK alelnöke és EP-képviselője videóban jelentkezett be.

A Fideszt kitették az Európai Néppártból. Élő videó Dr. Molnár Csabaval az Európai Parlamentből.
A következő lépés az lesz, hogy Orbán kivezet minket az EU-ból is. Ne hagyjuk, Európa, MARADUNK!

A Fideszt kitették az Európai Néppártból. Élő videó Dr. Molnár Csabaval az Európai Parlamentből. A következő lépés az lesz, hogy Orbán kivezet minket az EU-ból is. Ne hagyjuk, Európa, MARADUNK!🇭🇺🇪🇺

Posted by Dobrev Klára on Wednesday, 20 March 2019

Az MSZP frakcióvezetője Tóth Bertalan úgy reagált, hogy


A Fidesz elveszítette érdekérvényesítő képességét, Magyarország viszont nem veszítheti el!
Mostantól nekünk kell megvédenünk Magyarország érdekeit az Európai Unióban, mert Orbán Viktor erre már nem képes.
A Fideszt felfüggesztették a Néppártban, és rövidesen Európából is kitehetik. A mi dolgunk, hogy megakadályozzuk, hogy magával rántsa az egész országot. Haza. Szeretet. Európa.

kép. mszp.hu

A Jobbik elnöke Sneider Tamás úgy reagált a Facebook oldalán, hogy:


DÖNTÖTTEK – “Az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal, óriási többséggel megszavazta a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben” – az állandó üzengetés után ezúttal visszaüzentek Orbán Viktornak, mégpedig azt, hogy Európa nem tolerálja tovább a hazug, korrupt, kétkulacsos politikáját. Persze majd itthon lekommunikálja az állami propagandagépezet, hogy nem is úgy volt az, de mégis kísértetiesen hasonlít a helyzet egy viccre:

Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– Egy? Mindenki szembe jön velem!

A Momentum EP-s listavezetője Cseh Katalin pedig a következőt írta:

A heteken át tartó, kínkeserves Fidesz-Néppárt huzavona tökéletesen szemlélteti azt, hogy miért van válságban az Európai Unió. A vak is látja, hogy a Fidesz az elmúlt kilenc évben gátlástalanul köpte arcon azokat az elveket, értékeket, amelyeken elvileg európai közösségünk alapul. �Ne áltassuk magunkat: ez nyilvánvalóan a néppárti vezetők előtt is tiszta. Okos, informált emberekről beszélünk, akik hajszálpontosan átlátják azt, hogy Orbán Viktor kétharmados többségével visszaélve, az európai adófizetőktől kapott közpénz által megtámogatva folyamatosan építi ki Magyarországon az autokratikus kormányzás feltételeit. Látják ezt – és nem érdekli őket. ��Az igazság pofonegyszerű: az Európai Néppárt ma hatalomféltésből behódolt a Fidesznek, és kibújt a valódi döntés meghozatala alól.

Az érdekek nyertek az értékekkel szemben – és ez hosszú távon egyenes út az európai álom elbukása felé.

A Néppárt gerinctelen, gyáva döntése Európa válságának tűpontos látlelete. A brüsszeli elit mandátumok számolásával, technikai kompromisszumokkal, a politikai kockázat bármi áron való kerülésével van elfoglalva, amíg Európa ellenségei, az Orbánhoz, Salvinihez, Le Penhez hasonló szélsőséges populisták pedig végtelenül káros, de kétségkívül karakteres üzenetekkel bomlasztják szét kontinensünk egységét.

��Ha az Európai Unió, az európai értékek, az európai egység nem lesz képes vonzó, erős, karakán vízióként megjelenni a széthúzás, a szétesés alternatívájaként, akkor kontinensünk bukásra van ítélve.

Most már tisztán látszik: az Európai Néppárt nem lesz képes az elveken, értékeken, szolidaritáson alapuló európai alternatíva megteremtésére. 2019 májusában azonban nekünk, magyar választóknak is lehetőségünk lesz arról dönteni, hogy hogyan fog kinézni a jövő európai vezetése. Gyáva, döntésképtelen, elvtelen politikusokat akarunk, vagy bátorságot, víziót és változást. A tét pedig nem kicsi: Európa jövőjéről szavazunk.

��64 nap van hátra: vegyük a kezünkbe a sorsunkat, és ne adjuk a jövőnket!

A Párbeszéd EP-képviselője Jávor Benedek a következőt reagálta:


Mielőtt a kormányzati válságkommunikáció megpróbál valami mást elhitetni:
1. Orbán blöffjátéka véget ért, lenézte és alábecsülte azokat a kereszténydemokrata értékeket valóban komolyan vevő pártokat (a “hasznos idiótákat”), akik ma ritka nagy pofont (sallert és kokit) osztottak ki neki.
2. Ami most történik, akármit ír a magyaridőknemzet, nem Orbán terve. Az ő terve a Néppárt jobbra húzására ma megbukott. Még vakargathatják egymást a Néppárt tényfeltáró delegációjával, de ez a hajó elment, Orbán mostantól a B, C és D terveket hajtja végre, kényszerből.
3. A Néppárt továbbra sincs túl ezen a vajúdáson.Továbbra is rájuk vetül a Fidesz kínos, kellemetlen és vészterhes árnyéka, amit maguk előtt görgetnek teherként az egész választási kampányban.
4. Akinek az EPP pedig mindezt köszönheti, Manfred Weber, hatalmas koloncot hurcol ezzel a lábán, és a Fidesz története jó eséllyel a bizottsági elnöki pozícióba kerül neki végül. 👉 Jávor Benedek 🇭🇺🇪🇺 #Párbeszéd

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Migránsok vagy vendégmunkások?

O.L.K.T.

Megint összeomlott a MÁV – elesett a Budapest-Vác vasútvonal

O.L.K.T.

Most akkor mit is csinál Orbán Svájcban?

Rubóczki Tamás