Gyurcsány Ferenc: Ezt a rendszert megkell buktatni!

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányellenes tüntetések már nem egyes törvények ellen zajlanak, a demonstrálók célja az, hogy “ez a rendszer úgy, ahogy van, megbukjon”.

Gyurcsány Ferenc a DK hétfői fővárosi ételosztásán arról beszélt, hogy az ország megelégelte “mindazt a gyalázatot, törvénytelenséget, hatalmaskodást”, amit az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elkövetett.

Az utóbbi napokban az ellenállás kibontakozott, most nem szabad megtorpanni, mert a parlamenti és a parlamenten kívüli ellenzék közös fellépése sikerre vezethet – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a rendszer megbuktatása a cél, hogy új szabályok, új törvények alapján, “tisztességes választásokon” olyan parlament jöjjön létre, “amely valójában tükrözi a népakaratot”.

Az ellenzék folytatja a tüntetéssorozatot, hétfő este hat órától újra az utcán lesznek – mondta a pártelnök.
A DK ételosztására áttérve azt mondta, hogy az néhány ember sorsát megkönnyíti, de nem jelent megoldást. A megoldás kulcsa a kormány kezében van, de a kabinet nem tesz semmit – fogalmazott.

A feltett újságírói kérdésekre Gyurcsány Ferenc helyett a DK ügyvezető alelnöke válaszolt. Molnár Csaba határozottan tagadta, hogy Gyurcsány Ferenc megszavazta a munka törvénykönyvének módosítását.

Leszögezte, hogy a pártelnök nem nyomott gombot a szavazás alatt. Egy fotó is bizonyítja, hogy a szavazáskor Gyurcsány Ferenc magasra tartja a voksoláshoz elengedhetetlen képviselői kártyáját – tette hozzá. Csalás történt, aminek a kivizsgálását a DK követeli az Országgyűléstől – mondta Molnár Csaba.

 

 

olkt.hu/dkp.hu

Kapcsolódó cikkek

Döbbenetes és undorító: A Fidesz családok tízezreit akarja utcára tenni – részletek a cikkben!

O.L.K.T.

Elfoglalta a román ellenzék a parlamenti pulpitust, hogy leváltsák a korrupt házelnököt

O.L.K.T.

Orbán és a sajtószabadság.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!