Gyurcsány Ferenc brutális levelet írt Angela Merkelnek!

Figyelmeztette a kancellárt, hogy már nem tűrheti tovább „Orbán gazemberségét”.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán osztotta meg a német kancellárnak írt levelét. Jelezte, régebbi vitáik ellenére, nagyon sokra tartja azt, amit Angela Merkel Németországért és az erősebb Európáért tett és tesz.

A DK elnöke ugyanakkor azzal magyarázza levelét,

hogy Magyarországon fojtogató lett a légkör, a tény, hogy a mai magyar kormány nem Európa egységén, hanem bomlasztásán munkálkodik, az az Ön felelőssége is.

Szerinte a kancellár talán a német befektetők érdekei vagy a Európai Néppárt egysége miatt, de

szemet huny Orbán miniszterelnök önkényuralmat teremtő, Európa-ellenes politikája felett.

Elismeri, Orbánt a magyarok választják meg, de Merkel

a mentegető, elnéző politikájával akarva-akaratlanul hozzájárul

ahhoz, hogy megtarthassa hatalmát. A DK elnöke felidézi, hogy az Orbán-kormány legújabb kampányát Angela Merkel is elítélte, és azt ígérte, ezt elmondja a magyar miniszterelnöknek is.

Nem naivitásból kérdezem: és akkor mi lesz? Marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció.
Arra kérem, hogy amilyen bátran kiállt sokszor elvei, meggyőződése mellett, most se tegyen mást. Ha Németország szemet huny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak ránk. Európára is, Magyarországra is.

Gyurcsány Ferenc szerint a német kancellár tudja, érti, hogy mit kér tőle a magyar választók legalább fele, azok nevében, akik még bíznak Németországban és a kancellárban.

Kapcsolódó cikkek

Varga-Damm Andrea: Minden fronton küzdünk a fideszes ámokfutás ellen!

Rubóczki Tamás

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”

O.L.K.T.

ÖSSZEHÍVHATJÁK A NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁGOT A GYÁRFÁS-ÜGY MIATT.

H Miklós

Hozzászólok