Győzött a Fidesz Győrben!

0

A szavazatok 84,38 százalékos feldolgozottsága mellett úgy tűnik, eldőlt az időközi polgármester-választás Győrben. A fideszes Dézsi Csaba András 56,13 százalékon áll, amivel valószínűleg megnyerte a választást, és ő lesz a város új vezetője. A szocialista Pollreisz Balázzsal szemben, aki 39 százalékon áll.

Pollreisz sajtótájékoztatón mondta el, hogy telefonon már gratulált Dézsinek. Közben a Fidesz is kiadott egy közleményt arról, hogy „fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben”.
A papagájrajongó Dézsi Csaba Andrást kardiológusként, kórházi főorvosként és a szívcentrum létrehozójaként sokan ismernek a városban. Valamint 25 éve önkormányzati képviselő, egy ideig alpolgármester is volt a szocialista Balogh József mellett.

A kampányban Borkai belső ellenfelének igyekezett mutatni magát, azt mondta, hogy az előző városvezetés egy nagyon szűk, zárt érdekcsoport köré épült, és ezeket a szálakat nagyon gyorsan el fogja vagdosni.

A kampányhajrában még Lovasi András is mellette állt ki. Egyébként a 23 fős közgyűlésben ősz óta masszív többsége van a Fidesznek, 15 mandátumot sikerült megszereznie.

Borkai után

A 132 ezres városban azért kellett új polgármester választania, mert a szex-és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt még november elején lemondott. A botrányok ellenére október 13-án Borkainak még 641 szavazattal még sikerült behúznia a polgármesteri címet, de a botrányos alakuló ülés is megmutatta, hogy teljesen ellehetetlenültek a nyilvános szereplései.
Az év eleji, kivételes sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is elárulta, hogy azért jó, hogy Borkai nem mondott le október 13-ika előtt, mert akkor az ellenzék nyert volna, így viszont a Fidesz lehetőséget kapott arra, hogy a választókat újra megnyerjék maguknak.
Az adriai szexpartiról 2018 őszén szerezhettek tudomást a Fideszben, a pénteki hírek szerint Kubatov Gábor pártigazgató ekkor figyelmeztette Borkait a veszélyre. De a kormánypárt stratégája eléggé elszámolta magát, amikor úgy gondolta, hogy a videóknak nem lesz hatása Borkai politikai karrierjére, a kormánypárti média úgyis blokkolni fogja a témát.

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!