GYERMEKEINK SPORTJA UTÁN MOST AZ ÉTKEZTETÉSÜK ÉS A HMSZ DOLGOZÓINAK BÉRFIZETÉSE FOROG KOCKÁN

A héten a Makó András vezette NAV inkasszózta a HMSZ Zrt. számláit, amivel veszélybe került a szolgáltatások működése és a dolgozók bérének kifizetése. Az önkormányzat a 2018-as évben a számlák és a támogatások fizetésével a tervezettnél közel 100 millióval többet fizetett ki a cégnek. Az ügyvezetés tájékoztatása szerint a jelen fizetésképtelenség oka a külső partnerek tartozása (pl. a hulladékszállító cég és a vásárhelyi kórház).

A városi szolgáltató működését biztosító üzleti tervet a közgyűlés fideszes többsége nem fogadta el, így bár az önkormányzat minden segítséget megad, a jelen helyzetben az egyetlen gyors megoldás a pénzügyi védelem alá helyezés. Polgármesterként a mai napon felszólítottam a cég vezetését, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges lépéseket a bérek és a beszállítók számláinak kifizetését azonnal lehetővé tevő eljárás elindítására, ezzel párhuzamosan rendkívüli közgyűlést hívunk össze január 24-re. Bár a fideszes képviselők eddig nem voltak együttműködőek, őszintén reméljük, hogy ezúttal megszavazzák a benyújtandó üzleti és reorganizációs tervet, valamint a pénzügyi védelmet, amivel a közétkeztetés és a dolgozók bérének kifizetése biztosítható.

A város 2019. évi költségvetésében lesz fedezet ezen szolgáltatásokra, ezért bízunk benne, hogy a Fidesz nem teremt szándékosan Esztergomhoz hasonló helyzetet az októberi választásokig hátralévő alig 9 hónapban, önös politikai bosszúból ellehetetlenítve a gyermekétkeztetést, a közterületek karbantartását, a sportlétesítmények működtetését és a szemétszállítást is.

Márki-Zay Péter
polgármester

Kapcsolódó cikkek

10 Évet Kaphat Orbán a Nyugdíj-bűntetteiért!

O.L.K.T.

Hol vannak a valódi felelősök?

O.L.K.T.

Rendkívüli: Figyelmeztető sztrájkba kezdenek a győri Audi-gyár dolgozói!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok