Gyémántügy: Minden közleményt cáfolnak!

Faidt Péter András magyarországi büntetőügyében meghatalmazott vezető védője, Dr. Groó Judit ügyvéd sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz.

Sajtónyilatkozat:

„Ügyfelünk Faidt Péter András felhatalmazása alapján a személyével és magyarországi folyamatban lévő büntetőügyével kapcsolatosan a sajtóban megjelent hírek okán az alábbiakat közöljük. Ügyfelünkkel szemben 2014 óta pénzmosás miatt büntetőeljárás van folyamatban az NNI által közölt tényállás alapján.

Ügyfelünket büntetőügyében, az évek óta húzódó eljárásban a nyomozó hatóság azonban annak ellenére nem hallgatta ki a mai napig, hogy védői útján amerikai lakcímét a nyomozó hatóság és a bíróság részére bejelentette, ahogyan annak ellenére sem történt meg kihallgatása, hogy a két állam közötti kölcsönös, protokoll tájékoztatás keretében a magyar hatóságok hivatalos tudomást szereztek arról, hogy Ügyfelünk az Amerikai Egyesült Államokban életvitelszerűen tartózkodik.

A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóban megjelent állításával szemben, ügyfelünk kihallgatására a büntetőügyében nem azért nem került sor, mert megszökött.

Faidt Péter Andrással a magyar nyomozóhatóság sem magyarországi tartózkodása idején, sem később, azaz a mai napig nem közölte a gyanúsítás tényét a büntetőeljárás szabályai szerint.

Ügyfelünk,aki büntetlen előéletű,az országot legálisan, a nemzetközi elfogató parancsok kibocsátása előtt hagyta el,a vele szemben indult eljárásról az Amerikai Egyesült Államokban értesült.

Gyanúsítottkénti kihallgatását 2017. december 1-ig a magyar nyomozóhatóság a védelem számára ismeretlen okok miatt nem kezdeményezte annak ellenére, hogy Ügyfelünk számtalan alkalommal védői útján jelezte, hogy a magyar hatóság rendelkezésére áll, s amelyre az Amerikai Egyesült Államok jogsegély útján történő megkeresésén keresztül a magyar nyomozó szerveknek mindenkor lehetősége lett volna. A sajtóban is hivatkozott – egyebekben Faidt Péter András védőinek indítványára a meghallgatása érdekében kezdeményezett jogsegély sorsáról a mai napig sem a Fővárosi Főügyészség sem a Legfőbb Ügyészség nem adott részünkre tájékoztatást.”

– adta közzé a mno.hu.

Kapcsolódó cikkek

Ungváry Krisztián: Az orosz KGB-s bank beengedése hazaárulás!

Rubóczki Tamás

Felháborító! Tovább lopják a közpénzt!

H Miklós

Itt a vége! Mégegy független média zárt be!

H Miklós