Gyalázat!

A Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, és egyúttal korrekt szakmai partnere legyen a piaci szereplőknek, szakmai szervezeteknek. Ezek az érdekek a médiumok oldaláról részben a sajtószabadság gyakorlásához, részben pedig a piaci bevételszerzéshez, míg a közönség oldaláról a megfelelő tájékozódás, a jogsértő tartalmakkal szembeni védelem, valamint a sokféle tartalom közötti választás lehetőségéhez kapcsolódnak. A testület összes tevékenysége során törekszik a más államok médiahatóságaival való együttműködésre.
A Médiatanács folyamatosan figyeli a médiapiaci folyamatokat, és ha szükséges, ellátja azokat a hatósági feladatait is, amelyekkel megakadályozható a jogszabályba ütköző piaci koncentráció. Ellenőrzi a magyarországi médiaszolgáltatók törvényes működését a plurális médiapiac fenntartása érdekében, a gyermekvédelem területét érintő közbizalom növelésében is jelentős szerepet játszik, valamint a nemzeti és az európai kulturális értékek megőrzése és előállítása érdekében ellenőrzi a műsorkvótákra vonatkozó előírások érvényesülését. Emellett az egyenlő esély biztosításával védi a hallássérült nézők érdekeit és dönt a Magyarországon elérhető rádiós és televíziós médiaszolgáltatásokra használható frekvenciavagyon kiosztásáról. Ezen pályázatok értékelése során elsődleges szempont a sokszínűség fenntartása.

Gyalázat!

Gábor Breyer/facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy “enyhe” sztrók után az orbáni hatalom üldözöttjeként Dániel Péter nem egy magyar kórházban…

O.L.K.T.

Egy svéd néppárti képviselő vizsgálatot akar, amiért EU-s pénzből vásárolt kisbuszokkal szállították a nézőket Orbán EU-t gyalázó ünnepi beszédére. Miféle dolog az, hogy oda szarunk ahonnan eszünk

O.L.K.T.

OLAF-jelentés: Farkas Flóriánék egyszerűen elloptak 1,6 milliárdot , melyet visszaosztottak a maffiának.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!