Guy Verhofstadt: Felszólítom az Európai Parlamentet, hogy lépjenek fel Orbánék ellen, ha szükséges ki kell zárni Magyarországot az EU-ból!

Mint megírtuk, Emmanuel Macron francia elnök kedd délelőtt tartott beszédet az Európai Parlament plenáris ülésén, melyen felvázolta az általa elképzelt jövő Európáját, ahol brutálisan megalázta Orbán Viktort. Az elhangzottakra minden párt reagálhatott, így tett többek közt Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke is, aki korábban már több alkalommal nyíltan nekiment Orbán Viktornak és a magyar kormánynak. A retorikáján ezúttal sem változtatott, túlfűtött felszólalásában hosszasan beszélt arról, elfogadhatatlan, ami Magyarországban zajlik.

Látjuk, milyen események következnek be. A magyar választásokat megfélemlítő, xenofób retorika jellemezte, a finanszírozása pedig homályos. Ezt az EBESZ írta le. Ugyanazt látták, mint Putyin megválasztásakor

– fogalmazott Verhofstadt. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője kijelentette, illiberális államoknak nincs és nem is lesz helye az unióban.

Valamit kell cselekednünk. Ezt az aberrációt Magyarországon fel kell számolni, kénytelenek vagyunk lépni, Orbánt likvidálni kell az EU-ból. Mondjuk ki, nem voltunk képesek választ adni a migránhelyzetre se, ami a gazdaságunkat is érinti.

 

– zárta sorait Guy Verhofstadt.

 

olkt.hu/MTI

 

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Nemzetközi Büntetőbíróság!…Emberiesség elleni bűncselekmény miatt vinnék Hágába Orbánékat

O.L.K.T.

Orbán levelet írt a Néppárt böcseinek – amiben pofátlanul hazudozik

O.L.K.T.

Philippe Dam: “Európának nem szabad hagynia, hogy Orbán Viktor a bolondját járassa vele!”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!