Gusztos István: Bejelentés nélkül bevezették a rendkívüli állapotot!

Szerdán megcavazzák a „Stop Sorost” és a zalaptákolmány-módosítást, amely – biztos, ami biztos – létrehozza a „kormány” különbíróságát. Közben „kormánypárti” matricaragasztó különítményesek járják Budapestet. Mert mindig csak a törvény mentén.

Az a gyanús, aki nem gyanús

Orbán közvetlen felügyelete alá vonja a szerencsejátékokat és a Magyar Tudományos Akadémiát. A zalaptákolmányban megszüntetik a hajléktalanságot, és elrendelik az utcán élők üldözését.  Hamarosan életbe lép a módosított Btk. – az a gyanús, aki nem gyanús… Két évnél hosszabb ideje van érvényben az újra és újra hézagmentesen meghosszabbított fokozott rendőri ellenőrzés.

Bejelentés nélkül bevezették a rendkívüli állapotot

Néhány az utóbbi napok híreiből. Ismét „törvények” stigmatizálják azokat, akik emberként viselkednek, netán szót emelnek. Nem baj: bújhatnak, rághatják szégyenükben ökleiket… Most még bújhatnak.

Úgy tűnik, mintha végképp elszabadult volna hazánkban az őrület – pedig nem: csupán hadüzenet, akarom mondani, bejelentés nélkül bevezették a rendkívüli állapotot.

De nem most kezdték, hanem már régen. Részletekben.

Mindezt a magyar társadalom jelentős csoportjainak egyetértésével, kifejezett támogatásával, illetve a többiek belenyugvó apátiájával kísérve.

És minden „törvényes” – legalábbis cavaznak róla, rendesen. Van „ellenzék” is, amely „holt időben” „szakpolitikázva” úgy tesz, mintha lényegében minden normális volna. A „törvényekről” is úgy „vitázik” – tisztelet a kevés kivételnek –, mintha rendes, normális törvények volnának…

Minden törvénytelen

S az Európai Néppárt is úgy tesz – hiába minden hír fölháborodásról: semmi sem fog változni.

Pedig semmi sincs rendben: minden törvénytelen.

 

 

olkt.hu/varosikurir.hu

Kapcsolódó cikkek

Tállai András cimbije börtönbe megy!

Rubóczki Tamás

A Demokratikus koalíció rendkívüli sajtótájékoztatója élőben!

O.L.K.T.

Botrányba fulladt a Nemzeti tanévnyitó

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!