Gumikesztyűt, lázmérőt, vécédeszkát, mosószert kér karácsonyra a Szent János Kórház

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről — írta meg a Magyar Hang.

A poszt szerint a kórházi osztályok vezetői összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítenek.. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe lehet betenni. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek meglétét egy kórházban feltételezni lehet.

  • A lap szerint a kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség, itt a következő adományokat látják szívesen: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. A karácsonykor bent fekvő betegek számára jó szívvel látnak szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát.
  • A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak.
  • A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is sokat segítene.
  • A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak.Szükség lenne gumikesztyűre is.

Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/12/03/janos-korhaz-adomany/

Kapcsolódó cikkek

Karácsony másnapján hatalmas dekoltázst villantott…

Rubóczki Tamás

Szendvicsbe rejtett szurikátákat dobálnak át a határkerítésen a migránsok

O.L.K.T.

Jobbik: Addig ütjük a Fideszt míg meg nem buknak!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!