Gulyás szerint tuti, hogy lesz atlétikai stadion és vébé

Gulyás Gergely már tudja, hogy lesz stadion és atlétikai vébé.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte az MTI-vel, a kormány úgy tekinti, hogy a csepeli és a ferencvárosi kerületi önkormányzat döntésével eldőlt: a 2023-as atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. De hozzátette, hogy természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Gulyás a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta:  a kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését, és a két önkormányzat egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétika világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges.

A
kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételek, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott, szerinte Gulyást ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe, továbbá abba a zöldpark fejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna.

Hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy támogatja az atlétikai vb-t, ha öt pontját teljesíti a kormány. A következők a feltételei:

Az elkövetkező öt évben a kormány költsön ötvenmilliárd forintot a budapesti járóbeteg és szakellátásra. Karácsony szerint budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.A stadion megépítésével együtt induljon meg a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi. Nem szeretné, ha Csepelen új élsport beruházások lennének.„Olyan beruházást szeretnénk látni, ami nemcsak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen a létesítmény, a ferencvárosi polgárok életét is szolgálja.”Minden szerződés legyen nyilvános, a lehető legátláthatóbb módon költsék el a pénzt.A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Forrás Index

Kapcsolódó cikkek

Megszavazták, de ebből még baj lehet

O.L.K.T.

Szigorítják az abortuszt!

H Miklós

Nagy nap ez a mai Orbán életében

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!