Gulyás Márton: Erdogan egy tömeggyilkos, mindent meg kell tenni, hogy Magyarországon mozoghasson!

„Magyarország miniszterelnöke egy tömeggyilkost, egy háborús bűnöst fog vörös szőnyegen fogadni. Nagyon fontos, hogy november hetedikén nagyon sokan legyenek kint az utcán. Egyetétek azzal a kurd követeléssel, hogy blokád alá kell vonni a várost, annak érdekében, hogy Erdogan ne tudja betenni a lábát”

– mondta Gulyás Márton aktivista a Kötöttfogás című vitaműsor vasárnap esti adásában.

„Ha bármiféle becsület van a politikai közösségünkben, akkor mindent meg kell tennünk, hogy kinyilvánítsuk a szolidaritásunkat a kurdokkal, és minél jobban megdrágítsuk és megnehezítsük Erdogan közlekedését a városban”

 

– mondta Gulyás.

Recep Tayyip Erdogan csütörtökön érkezik Budapestre, ahol Orbán Viktorral találkozik. Aznapra szerveződik egy tüntetés Budapestre a Facebookon, a tiltakozások pedig már vasárnap elkezdődtek:

“a Nők Rojaváért nevű, újonnan alakult csoport tagjai vörös festékkel öntötték le magukat a Kossuth téren. Hétvégén a harcoló kurd nők Facebook-oldala üzente a magyaroknak, hogy tiltakozzanak!”

Az eseményre itt lehet jelentkezni és tájékozódni.

Erdogan biztonsági személyzete ugyanakkor arról híres, hogy külföldön is fellépnek, akár erőszakosan is az ellentüntetőkkel szemben.

2017-ben Washingtonban kurd és örmény tüntetők várták a Donald Trumppal találkozó Erdogant.

A biztonsági személyzet tagjai rátámadtak a tüntetőkre, az esetről készült videókon látszik, hogy a földön is rugdosták az embereket.

Videó:

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Brutális káosz ismét a Honvédkórházban!

Rubóczki Tamás

Orbán olyan egészségügyet csinált mint amilyen focit

O.L.K.T.

Riadó! A Városligetben a sportpályáknál megkezdték a fák átültetését, ami a Fidesznek inkább rombolás!

Rubóczki Tamás