Greta Thunberg kiosztotta 60 állam és kormányfőjét!

Körülbelül hatvan állam- és kormányfő vett részt a hétfőn kezdődött ENSZ-csúcson New Yorkban, amelynek a fő témája a klímaváltozás és annak megfékezése. Az ENSZ-főtitkár Antonio Guterres által összehívott találkozón nem képviselteti magát Brazília és Szaúd-Arábia sem. Beszédet mondott ugyanakkor Greta Thunberg svéd aktivista. – Nekem nem itt kellene állnom – mondta Thunberg.

– Iskolában kellene lennem az óceán túlsó felén. De önök mind hozzánk, fiatalokhoz fordulnak reményért. Hogy merészelik? Ellopták az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaikkal, pedig én még a szerencsések közé tartozom.

Emberek szenvednek, emberek meghalnak, teljes ökológiai rendszerek omlanak össze. Egy tömeges kihalási esemény küszöbén állunk, és önök csak a pénzről és az állandó gazdasági növekedés tündérmeséjéről papolnak. Hogy merészelik? Az ENSZ-főtitkár az erdők megóvásának fontosságáról beszélt. –

Az erdőpusztulás riasztó mértékben folytatódik – mondta Guterres. – Évente hétmillió hektár erdő tűnik el a Föld színéről.

Ezek nem helyi katasztrófák, ez egy globális fenyegetés. Nem tudunk úrrá lenni a klímaváltozáson, ha nem leszünk képesek megőrizni a bolygó tüdejét.

Donald Trump amerikai elnök váratlanul felbukkant ugyan az ENSZ-csúcson reggel, de ő és a kormánya más tagjai is nyilvánvalóvá tették, hogy nem tartják sürgető kérdésnek a klímavédelem ügyét. Trump a csúcs idején New Yorkban tartózkodik ugyan, de egy vallásszabadságról, illetve a vallás miatti üldöztetésről szóló konferencián vesz részt.

Kapcsolódó cikkek

Átverték az egészségügyi dolgozókat, egy korábbi hazugsággal trükköznek!

O.L.K.T.

Kijavították Orbán telefonálós videóját. Íme:

O.L.K.T.

A jachtos ügyvéd Borkai fiát is kiszolgálja: Ádám havi 1 milliós bért kapott a semmiért

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!