Greta Thunberg erős szavai a politikusok felé

Az ENSZ hajlandó volna teret engedni a fiatalok klímavédő mozgalmának a nagypolitikában. Ez derült ki azon a rendkívüli ülésen, amelyet a világszervezet hétfőn kezdődő klímaértekezlete előtt tartottak New Yorkban.

A találkozón ott volt a klímavédelem kamasz élharcosa, a sok milliós nemzetközi tüntetéssorozat kezdeményezője és vezetője, a 16 éves svéd Greta Thunberg is. Arról beszélt, hogy pénteken is milliók vonultak utcára világszerte, főleg fiatalok, hogy valódi intézkedéseket követeljenek a klímaváltozás megállítására. Megmutatták, hogy összetartanak és megállíthatatlanok.

Greta Thunberg mellett több fiatal is hozzászólt a vitához mondván, hogy saját hazájukat súlyosan érinti mindaz, ami másutt csak elvi kérdésként merül fel, úgyhogy ők azonnali akciótervet várnak a helyi politikusoktól.

Az ENSZ vezető politikusai szerint helyet kell adni a fiataloknak a tárgyalóasztalok mellett, hiszen az ő jövőjükről van szó. Greta Thunberg arra figyelmeztetett, hogy erőteljes mozgalmuknak nagy hatása lesz a választásokra világszerte, vagyis le tudják váltani a politikai elitet, ha az továbbra is figyelmen kívül hagyja az éghajlatváltozást.

Kapcsolódó cikkek

Üzenet a Bayer Zsolt nevű véglénynek: Az a proli vagyok aki pofán fog verni.

Rubóczki Tamás

8 éve semmi sem változott a gyermekkórházakban, a szülők még mindig a földön alszanak – na ez a Fidesz!

Rubóczki Tamás

Nem bűnözők a devizások , hanem kifosztott áldozatok

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!