Greta Thunberg erős szavai a politikusok felé

Az ENSZ hajlandó volna teret engedni a fiatalok klímavédő mozgalmának a nagypolitikában. Ez derült ki azon a rendkívüli ülésen, amelyet a világszervezet hétfőn kezdődő klímaértekezlete előtt tartottak New Yorkban.

A találkozón ott volt a klímavédelem kamasz élharcosa, a sok milliós nemzetközi tüntetéssorozat kezdeményezője és vezetője, a 16 éves svéd Greta Thunberg is. Arról beszélt, hogy pénteken is milliók vonultak utcára világszerte, főleg fiatalok, hogy valódi intézkedéseket követeljenek a klímaváltozás megállítására. Megmutatták, hogy összetartanak és megállíthatatlanok.

Greta Thunberg mellett több fiatal is hozzászólt a vitához mondván, hogy saját hazájukat súlyosan érinti mindaz, ami másutt csak elvi kérdésként merül fel, úgyhogy ők azonnali akciótervet várnak a helyi politikusoktól.

Az ENSZ vezető politikusai szerint helyet kell adni a fiataloknak a tárgyalóasztalok mellett, hiszen az ő jövőjükről van szó. Greta Thunberg arra figyelmeztetett, hogy erőteljes mozgalmuknak nagy hatása lesz a választásokra világszerte, vagyis le tudják váltani a politikai elitet, ha az továbbra is figyelmen kívül hagyja az éghajlatváltozást.

Kapcsolódó cikkek

Süddeutsche Zeitung: Angela Merkel pártja a CDU már amellett van, hogy az EU hozzon erős szankciókat Magyarország ellen!

Rubóczki Tamás

A MOB etikai bizottsága is foglalkozik Borkai Zsolttal

O.L.K.T.

The Guardian: Timothy Garton Ash szétgyalázta Orbánt Angliában!

O.L.K.T.