Gréczy Zsolt: Orbán Viktor határon túli szavazatokat vásárol!

250 millió forintért írt Orbán Viktor júliusban a határon túli magyaroknak, hogy regisztráljanak a jövő évi választásra.

250 millió forintért írt Orbán Viktor júliusban a határon túli magyaroknak, hogy regisztráljanak a jövő évi választásra. Minthogy az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint is a regisztrációra kell figyelni, mert a határon túliak úgyis tudják, kire szavazzanak, ez azt jelenti, hogy Orbán egyedül júliusban 250 milliót költött a határon túli magyar szavazatok megvásárlására.
Július óta hétezerrel többen regisztráltak, mint korábban ugyanennyi idő alatt. Egy-egy határon túli szavazatra tehát 35 ezer forintot költött a miniszterelnök az adófizetők pénzéből, miközben a hazai nyugdíjasok szavazatainak megvásárlására elegendőnek tartott fejenként 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt.
A Demokratikus Koalíciót mindez megerősíti álláspontja helyességében: ne szavazhasson, aki soha nem élt itt. Ezt igazolja vissza az ügyben indított aláírásgyűjtés páratlan sikere is.
Ha pedig a Fidesz ilyen drágán vásárol szavazatokat,akkor korántsem nyugodt a jövő évi választás eredményét illetően. Erre minden oka meg is van: az IDEA Intézet kutatása szerint a választók 76 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok, 60 százalékuknak romlott a helyzete az Orbán-kormány hét éve alatt és 70 százalékuk szeretne kormányváltást.
Orbán Viktor szavaival ellentétben tehát van kormányváltó hangulat. Igaz, ellenzékváltó is van: a többség azt szeretné, ha jövőre a Fidesz lenne ellenzékben.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Lendvai Ildikó: Éljen! Mégiscsak van nemzeti egység!

Rubóczki Tamás

Szijjártót kiakasztotta az újabb brüsszeli pofon!

O.L.K.T.

CIVILNEK ÁLCÁZOTT PÁRTRENDEZVÉNYEN MUTATKOZIK BE A FIDESZ-KDNP VÁRHATÓ POLGÁRMESTER-JELÖLTJE SALGÓTARJÁNBAN

O.L.K.T.