Gőzerővel folyik a parasztvakítás. Így veri át a Fidesz a magyar embereket.

0

Talán majd az Orbán-hívők is rájönnek egyszer, hogy csak eldobható eszközök Orbán kisded játékaiban, arra kellenek, hogy legalizálják a Fidesz ordas hazugságait, a közpénzek lenyúlását, az ellenzék ellehetetlenítését.

“Ilyen kártyák azonban a valóságban nem léteznek – állapította meg az ARD
Egy rövid keresés az interneten megmutatja, hogy a közölt fotót manipulálták: a kép hónapok óta fenn van a neten, bár az EU-logója az eredetin nem szerepel. Emellett az eredeti fotón a Jane Smith név szerepel, nem pedig „Anomymus”, mint a magyar kormány oldalain közölt képen. Az eredetin az állt, hogy a kártya 2015-ig érvényes, a manipulált képen látható kártya 2023-ig érvényes.”(Magyarország nem Orbán Viktor hűbérbirtoka)

Szokatlanul terjedelmes cikk jelent meg a magyar kormány hazugságairól az ARD-ben

A magyar kormány folytatja a Brüsszel elleni hangulatkeltést, és hamis állításokat terjeszt az EU-ról: azt mondja, Brüsszel név nélküli bankkártyákkal lát el menekülteket, és ehhez a kormányszóvivő egy hitelkártya manipulált képét prezentálja – állapította meg a német ARD közszolgálati tévéadó híradója honlapján.

A szokatlanul terjedelmes cikk Kovács Zoltánt idézi, aki március 30-án szólt az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet milíciájában való részvétellel vádolt Hasszan F. szíriai állampolgár letartóztatásáról. Az illetőt a TEK vette őrizetbe, együttműködve az Europollal és más országok titkosszolgálataival, a szíriai elfogásához az azonosítást és a megfelelő dokumentumokat a hírek szerint a belga titkosszolgálat biztosította. Kovács szóvivő azt mondja, a letartóztatás „természetesen” a TEK érdeme, noha a döntő információk más uniós tagállamokból érkeztek.

A szóvivő azt is írta, hogy az illetőnél az EU „névtelen, előre fizetett bankkártyáját” találták meg, amelyre havi 500 eurót kapott, „amely összeg messze felülmúlja a magyarországi bruttó minimálbért”. Kovács leszögezte, hogy Magyarország már régen óva intett az ilyen kártyáktól, és leszögezte, hogy „A bevándorlás brüsszeli támogatói túl messzire mennek, a polgároknak joga van tudni, mit tesz Brüsszel”. Az írást egy bankkártya képe illusztrálta, amely állítólag az EU bankkártyája lenne.

Ilyen kártyák azonban a valóságban nem léteznek – állapította meg az ARD.

Egy rövid keresés az interneten megmutatja, hogy a közölt fotót manipulálták: a kép hónapok óta fenn van a neten, bár az EU-logója az eredetin nem szerepel. Emellett az eredeti fotón a Jane Smith név szerepel, nem pedig „Anomymus”, mint a magyar kormány oldalain közölt képen. Az eredetin az állt, hogy a kártya 2015-ig érvényes, a manipulált képen látható kártya 2023-ig érvényes.

Az M1 televízió eredetileg azt közölte, hogy a szíriai férfinél 500 eurós egyenlegű bankkártya volt, de a kártyát már érvénytelenítették, mivel az előírások ellenére nem jelentkezett időben Görögországban. Kovács szóvivő erről nem ejtett szót. Az ARD oknyomozóival Tove Ernst, az EU Bizottságának a migráció és a belügyek kérdéseiben illetékes szóvivője közölte: a bankkártya-programot a bizottság kezdeményezte és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) folytatja Görögországban. A kártyák kizárólag Görögországban érvényesek, de automatikusan érvényüket vesztik, ha valaki más államban próbálja felhasználni. Emellett a kártyák nem névtelenek, hanem egy szám segítségével egy személyhez kötődnek, az illető személyazonosságát pedig ismerik a görög hatóságok és az UNHCR. A kártyával rendelkező menekültnek havonta egyszer meg kell, jelenniük személyesen a helyzetük vizsgálatára, ha ezt elmulasztják, a kártyát érvénytelenítik. A kártyára helyezett összegek eltérőek: havi 90 és 550 euró között mozognak, az utóbbi összeget egy nagyobb család kapja. Egy szóvivő szerint máshol – Európán kívül – is alkalmazzák a kártyás megoldást, mert nagyon bevált a pénz közvetlenül az érintettekhez kerül, és a segélyszervezetek át tudják tekinteni, hogy milyen árucikkekre költötték, emellett sokkal kevesebb ráfordítást igényel, mintha készpénzt adnának.

Végül az ARD megállapította: Orbán Viktor pénteken kezdi a választási kampányt, és az EU-ban alighanem nagyon figyelik, hogy Magyarország újra támadja-e az uniót. Szerző: Huppa-értesülés
Forrás:Huppa

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!