Gondolatok a jogállamiságról Handó Tünde szerint!

0

Handó Tünde, Szájer Józsefnek, a Fidesz alapító tagjának felesége a jogállam fontosságáról beszélt Kaposváron. Szerinte igen fontos a fékek és egyensúlyok rendszere ahhoz, hogy a hatalom megosztott gyakorlásáról legyen szó. Hogy a Fidesz kivel osztja meg a hatalom gyakorlását az egy jó kérdés lehet, talán a KDNP-re gondolhatott a mindig a törvényi előírásoknak megfelelő döntésket hozó Handó. Az érinthetetlen OBH elnök szerint a bíróságok szerepe fontos a társadalom életében, az ugyanis a béke és együttélés szempontjából meghatározó. És mennyire igaza van, ezért is lenne fontos az, ha a független magyar bíróságok és a még attól is függetlenebb OBH olyan emberekkel szemben is elkezdenének vizsgálatokat indítani, mint Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Rogán Antal. Bírósági perek sorozata, ahol kiderülne, miből is gazdagodtak meg ezek az nagyszerű emberek, valóban fontosak lennének az ország békessége szempontjából. Hiszem azt, hogy elég sokan hajtanák boldogabban  álomra a fejüket, ha tudnák, a milliárdos csalásoknak és lopásoknak megvan a következménye akkor is, ha az ember Orbán Viktor jó barátja.

A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal elnöke Kaposváron, pénteken.

Handó Tünde a kaposvári önkormányzat és a hivatásrendek helyi szervezetei által 27. alkalommal tartott Jogi beszélgetések nevű szakmai konferencia zárónapján mondott beszédet. Hangsúlyozta: az állam ideális állapotában, a fékek és egyensúlyok rendszerében a hatalom megosztott gyakorlásáról van szó. A három hatalmi ág – törvényhozás, végrehajtás, igazságszolgáltatás – együttműködve, egymásra figyelve építi azt, amit jogállamnak hívunk.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!