GONDOLATOK A 2018-AS PARLAMENTI VÁLASZTÁSRÓL.

Egy pár érdekes információt írt le nekünk Kovács Jenő. Az írását változtatás nélkül adjuk közzé. Íme az írás:

Kedves Csoporttársaim !
A következő sorokat ugyanezen cím alatt 2017 április 11-én tettem közzé egy másik csoportban. Akkoriban sokan elolvasták, de akiknek valójában szántam, azok nem nagy lelkesedéssel fogadták. Nagy meglepetésemre és örömömre ma egy másik csoportban -elég nagy érdeklődést keltve- megosztották. Újra elolvasva rájöttem, hogy minden szava ma is aktuális, csak sajnos közel egy év elteltével már elkésett. Mindannyiunk okulására azért szó szerint közzéteszem, buzdítva valamennyiünket a szavazásra. És jöjjön az írás :
“Abban minden demokratikus ellenzéki párt egyetért, hogy 2018-ban Orbán Viktort le kell váltani. Az is biztos, hogy erre a jelenlegi választási rendszerben egyedül egyetlen párt sem képes. Az “orbánváltó” pártok “összefogását” létrehozni szinte reménytelen vállalkozás, a 2014-es kudarc megismétlését vetíti előre. Ebbe belenyugodni nem lehet. Akkor mit lehet tenni ?
Lássuk a lényeget !
Orbán Viktor mesterterve, az új választási törvény és az egyfordulós választási rendszer. A nyerő mindent visz, akár 35 %-kal kétharmadot lehet szerezni.
Létrejött a “centrális erőtér”, a “NER” virágba borult. Orbán Viktor hatalma bebetonozva az idők végtelenségéig. Akár több ciklusra is minden eldőlt, “oszt jónapot”. Nincs második forduló, ahol az első forduló eredménye mindenkit kijózanít, és a második fordulóra egymástól igen különböző elveket valló pártok és emberek kötnek koalíciót és nyernek. Lásd Orbán Viktor és Torgyán József.
Biztos nyerő megoldás nincsen, de én azért egyet felvázolnék.
Az Orbán Viktort leváltani akaró pártoknak még a választás előtt kellene “kijózanodniuk” és “ koalíciós megállapodást” kellene kötniük.
Persze jogilag ilyen nem létezik. De azt sem az Alaptörvény, sem a Választási Törvény nem tiltja, hogy a kormányváltást akaró “kijózanodott” ellenzéki pártok VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGBE tömörüljenek és együtt induljanak neki a választásoknak. Ha a demokratikus ellenzéki pártok többsége képes a “kijózanodásra” és a szövetségkötésre, jó eséllyel pályázhatnak a győzelemre, jó eséllyel pályázhatnak az egyik, vagy másik pártból kiábrándultak és a “bizonytalanok támogatására is !
Csak így lehet kiiktatni, sőt a magunk javára fordítani a jelenlegi választási rendszer nyerőt támogató, vesztest sújtó ördögi paragrafusait. Nehéz, sok kompromisszumot igénylő feladat ez a kormányváltásban valóban érdekelt demokratikus ellenzéki pártoknak /egyéni jelöltek kiválasztása, listás helyek elosztása választási program, stb/, de meg kell próbálniuk ! Ellenkező esetben tudomásul kell venniük, hogy egy 2018-as választási vereség után többségük örökre eltűnik a politikai porondról.
Ezt az eshetőséget nyomatékkal ajánlom figyelmébe az egyes pártokon belüli, a szövetségkötést ellenző politikusoknak ! Azt meg nagy biztonsággal megjósolom, ha lesz VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉG, és abból valamelyik parlamenti küszöbön billegő kis párt kimarad, nem lesz belőlük “megélhetési politikus” mert esélyük sem lesz bejutni a parlamentbe. Vereség esetén pedig még a “bűnbak” szerepét is fel kell vállalniuk a többi pártok és főleg a választópolgárok szemében !
Ezt a merész kijelentésemet pedig arra alapozom, hogy két elvesztegetett ciklus és Orbán Viktor dicstelen kormányzása után a mai feszült közhangulatban az emberek többsége változást akar, nem akarja az egy szem szavazatát veszni hagyni, nyerőre akar szavazni !
Javaslatom csak egy gondolatfelvetés. Megvalósulásához kompromisszumra kész pártokra támogató civil szervezetekre, a határon túli magyarokat és a külföldön dolgozó-tanuló fiatalokat is megszólító hiteles politikusokra, széleskörű társadalmi összefogásra van szükség. És egyetlen vezetőre, aki mellett /nem mögött !/ jó szívvel felsorakozik az egész választási szövetség !
A választáson csak pártok indulhatnak, tehát a szövetséget pártként kell bejegyeztetni, indulásának jogi feltételeit meg kell teremteni.
Ha adja Isten győznek, kezükben lesz az ország sorsa, a mi sorsunk. A maguk “pártsorsát”, a pártok jövőjét pedig az új parlamenti többség, tehát ők maguk úgy alakítsák, hogy az nekünk is jó legyen, A maihoz hasonló csúfos helyzetbe ez az ország soha többé ne kerüljön !
LEGYEN VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉG, LEGYEN ÚJ MAGYAR NEGYEDIK KÖZTÁRSASÁG ! “
Hát ezt írtam tavaly, április 11-én. De jó lenne, ha több megvalósult volna belőle. Ezt az írást közzétették ma a “Kormány és rendszerváltást akarunk” csoportban. Jó szívvel ajánlom csoporttársaim figyelmébe.

 

(Kovács Jenő)

Kapcsolódó cikkek

Az ellenállás elkezdődött!

O.L.K.T.

Mocskosul erősödik Magyarország!

O.L.K.T.

Akármilyen fasza gyerek vagy Orbánnál, pár hónap után a kutya sem néz rád.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!