Glázer Tímea: Követelem Borkai Zsolttól, hogy „hagyjon fel ezzel a színjátékkal és életében először legyen tisztességes”.

0

Jó hírnek, de megkésettnek tartja Borkai Zsolt lemondását Győr polgármesteri posztjáról Glázer Tímea, a DK városi szervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelölt.

Borkai Zsolt lemondása jó a városnak, azonban akkor lett volna tisztességes, ha még a választások előtt, de legalább a választást követően azonnal visszalép – mondta szerdán a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás képviseletében a politikus.

Glázer Tímea arra reagált, hogy Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, lemond polgármesteri tisztségéről a közgyűlés megalakulása után péntek délután 4 órakor. Amit Borkai Zsolt most csinál, az trükk: azért az alakuló közgyűlés után mond le, hogy a fideszes alpolgármestereket meg tudják választani.

„Borkai Zsolt ezzel megint bebizonyította, hogy nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja. Kilépése a pártból is csak színjáték volt, mert most is a Fidesz érdekében cselekedett”

– mondta.

Glázer Tímea elmondta: követelik Borkai Zsolttól, hogy

„hagyjon fel ezzel a színjátékkal és életében először legyen tisztességes”.

A győri ellenzéknek van egy javaslata. Azt szeretnék, ha a közgyűlésen egy olyan „külsős alpolgármestert” választanának meg, aki köztiszteletben álló ember, és két-három hónapig, vagyis az időközi választásokig vezetné a várost. Glázer Tímea elmondta, azt szeretnék, ha Borkai Zsolt nem járna be a polgármesteri hivatalba, és már nem írna alá semmit. Fontos, hogy ezt a „külsős alpolgármestert” közösen, a Fidesszel együtt szavazzák meg a pártok – fűzte hozzá.

Az Index megkérdezte Glázer Tímeát, hogy egy időközi választáson indul-e újra a polgármesteri székért. Erre ő azt mondta, az ellenzéki pártoknak közösen kell dönteniük, de ő készen áll rá.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke arról beszélt:

„látszik, hogy egy ekkora világraszóló botrányt még egy lepedőakrobata NER-lovag sem tud túlélni.”