Gigatüntetés a Hősök teréről!

Január 5-én, szombaton délután 2 órától indul az országos rabszolgatörvény elleni megmozdulás, jelentették be a szervezők a Facebookon. A menet a Hősök teréről indul a Kossuth térre, ahol bizonyára beszédek hangoznak majd el. Az esemény hivatalosan délután 6-ig lett meghirdetve.

A január 5-i tüntetést több felszólaló is említette és hangsúlyozta a pénteki demonstráció során a Sándor-palotánál, többek között a diákok és a szakszervezeti képviselők is. Az MTVA-székház előtt zajló tüntetések után úgy tűnik, hogy ismét a pártpolitikán kívüli érdekképviseleti csoportok léptek előtérbe és vették a kezükbe a további demonstrációk és ellenállási lehetőségek szervezését.

„Nem állunk meg! 2019-ben is folytatjuk az ellenállást a rabszolgatörvények visszavonásáért! Január 5-én, szombaton, délután 2 órakor találkozunk a Hősök terén, ahonnan a Kossuth térre vonulunk. Megállítjuk a rabszolgatartókat, megállítjuk az országot!”

– írták a szervezők az eseményhez.

A pénteki tüntetésen a sztrájk, mint politikai eszköz is jelentős figyelmet kapott, Lipusz Balázs, a Hallgatói Szakszervezettől például kiemelte, hogy a sztrájk és a termelés leállítása lehet

„az egyetlen eszköz, ami maradt a kezünkben, […] megbénítjuk az utakat, lezárjuk a gyárakat, felhagyunk a termeléssel és szolgálással. Egyet ígérhetek: ha léptek, mi veletek lépünk, kart karba fonva egy igazságosabb ország irányába”.

A demonstrációt az Általános sztrájk, a Hallgatói Szakszervezet és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezi, a Facebook eseményre eddig közel húszezren jeleztek vissza.

Budapest mellett más városokban is lesznek tüntetések. Szegeden január 3-án tart a Szegedi Civil Háló, a Köz-Hasznáért Mozgalom, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum demonstrációt, amelyhez várhatóan a szakszervezetek is csatlakoznak, január 4-én pedig Pécsen tart demonstrációt a Momentum.

 

A tüntetésre itt jelentkezhetsz.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány mindenkit harcba hív Orbán ellen 2019-ben

O.L.K.T.

Ezt hallanod kell! “Vagyunk, akik voltunk, és leszünk, akik vagyunk – a kéretlen világboldogítás zavart elméjű lovagjai.”

O.L.K.T.

EGY KICSI LÁNY, AKI ENNYI IDŐSEN A MI JÖVŐNKÉRT IS KÜZD!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!