Gajdics Ottó pénzt ugyan nem, de ölelést adna a tanároknak

0

Gajdics aki sosem volt kommunista azt állítja, hogy egy ölelés bőven elég a tanároknak pénz helyett.

“Ezért most nagy öleléssel köszöntök minden magyar pedagógust, aki szereti a gyerekeket. Azokat, akik elsősorban nevelnek, de oktatás közben sem hiszik, hogy tárgyi tudás nélkül bármiről lehet gondolkodni. Sok-sok erőt, kitartást kívánok mindazoknak, akik nem mástól várják sikertelenségükre a gyógyírt, hanem összefogva a fenntartóval, a szülőkkel és a rájuk bízott nebulókkal, kitalálják a legjobb módszert, amivel hazáját szerető, több mindenhez értő, egyvalamiben pedig kiváló emberekké tudják varázsolni a XXI. század magyarjait. Mindenben támogatom azokat, akik szigorú következetességgel követelik meg a teljesítményt, de nem állítják leküzdhetetlen akadályok elé egyetlen tanítványukat sem.

II. János Pál pápa szavaival üzenem nekik: Ne féljetek! Se a kormánytól, se a kockás ingesektől. Amikor beléptek a tanterembe, és becsukjátok az ajtót, senki nem akadályozhatja meg, hogy a legmodernebb eszközökkel, a leghatékonyabb módszerekkel a legjobb dolgokra irányítsátok a sok tudásra éhes nebuló figyelmét.

Azoknak pedig, akik a fentieket már túl soknak tartják, akik inkább a régi nótát fújnák az oktatási reform szükségességéről, azt kívánom, gyorsan találjanak maguknak sokkal jövedelmezőbb hivatást.”

Kösz a semmit Kisz titkár elvtárs!