Gábor György: Orbán tusványosi beszéde egy zagyvalék és semmi más!

„Még javában megyünk befelé az orbánizmusba, az alagút vége nem látható, csak a mindent szép lassan elnyelő sötétség. Ahogy Portugáliában 36 évig fennmaradt a Salazar-rendszer, vagy Spanyolországban Franco diktatúrája, s mindkettő hosszú éveken át már javában egy demokratikus Nyugat-Európa peremvidékén, Magyarországon is még legalább 10-15 évet látok az Orbán-rendszerben”

 

– véli a bevallottan pesszimista Gábor György az Orbán Viktor tusványosi beszédéből kiolvasható és levonható jeleknek, következtetéseknek szánt interjújában. A vallásfilozófus portálunknak azonban arról is beszélt, hogy a nagy magabiztosság látszatával elmondott beszédéből már kihallatszott a bizonytalansága, kihallatszottak a félelmei is.

„Újragondoltuk, új elvi alapokra helyzetük a közösség és az egyén egymáshoz való viszonyát”

– mondta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, majd bonyodalmas fejtegetésbe kezdett, dobálózva az illiberalizmus, a keresztény szabadság szavakkal, azt állítván, hogy amit létrehoztak, az valójában egy valódi államelméleti, politikaelméleti modell, egy sajátos keresztény-demokrata állam. Ez mi volt? Filozófiai eszmefuttatás? Politikai hitvallás? Politikai definíció? Iránymutatás? Vagy ha nem, akkor micsoda?

Zagyvalék, semmi más.

 

Az interjú tovább a hirklikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Fidesz tudománya a félelemkeltés és hazugságok terjesztése

H Miklós

Az MSZP újra vagyonosodási vizsgálatot követel Orbán Viktor veje, Tiborcz István ellen!

Rubóczki Tamás

Mától minden más lesz Magyarországon!

H Miklós

Hozzászólok