G. Fodor Gábor szerint “Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet”

0

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…” 

– hallható azon a hangfelvételen, amelyet az Indafilmre töltöttek fel egy hete. (A hangfelvétel hangminőségét egy kicsit javítottuk, itt hallgatható meg.)

A hangfelvételhez tartozó leírás nem túl részletes, azt közli, mindez egy fideszes fórumon hangozhatott el, a beszélő pedig – hanghordozása alapján egészen valószínűen – nem más, mint G. Fodor Gábor kormányközeli politológus-elemző-főszerkesztő-stratéga.

Fotó: Botos Tamás / 444

Megkerestük a felvétellel kapcsolatban G. Fodor Gábort, aki nem emlékezett arra, hogy ilyet mondott volna, majd kijelentette, nem kommentálja az ügyet. 

„Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?” – kérdezte G. Fodor, majd letette a telefont.

Az jó kérdés, hogy ki antiszemita, és ki nem. 

A kormányzati politikai kommunikációban – amelynek egyik befolyásolója G. Fodor Gábor – naponta vádolnak meg antiszemitizmussal ellenzéki politikusokat. Tipikusan jobbikosokat, akikről előkerül egy-egy leleplező dokumentum általában fiatalkori szkinhedmúltjukból, de antiszemita lett Karácsony Gergely is, mert nem zárta ki, hogy a jobbikosokkal is együttműködjön a főpolgármesteri kampányban.

„annak lehetünk tanúi, hogy a liberalizmus vagy a migráns szavakhoz hasonlóan egy újabb szó jelentését torzítanák el, teljesen ellehetetlenítve, hogy egy aggasztó társadalmi jelenségről értelmes vita folyhasson, miközben a gyűlölködés ennek köszönhetően is nő” – írtuk nem is olyan régen a jelenségről.

A Hitlerjugend a német nemzetiszocialista párt ifjúsági szervezete volt, 1945-ben oszlatták fel.

olkt.hu/444.hu