FRISS: Orbant kérte fel kormányalakításra a román elnök

0

A várakozásoknak megfelelően Ludovic Orbant, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét kérte fel Klaus Johannis államfő, hogy alakítson kormányt, írja a Transindex.

Az államfő kedden délután a Cotroceni-palotában arról beszélt, úgy demokratikus, ha a Dăncilă-kormányt megbuktató bizalmatlansági indítvány fő kezdeményező pártja, a PNL elnökét bízza meg kormányalakítással.

Az alkotmány szerint a kijelölt miniszterelnöknek tíz napon belül össze kell állítania a kabinetjét alkotó miniszterek listáját, valamint a kormányprogramot, és a parlament elé kell terjesztenie jóváhagyásra.

Ugyanakkor a Transindex szerint nem biztos, hogy a román Orban-kormány megkapja a szükséges támogatást, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelezte, nem kívánják támogatni az új kormány beiktatását, és a többi pártnak, így az USR-nek, az RMDSZ-nek és a Pro Romániának is más-más feltételei vannak.

 

 

Via: Transindex

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!