Friss: Interjút adott szökése óta Nikola Gruevszki! (+Videó)

0

Először adott interjút Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, mióta Magyarországra szökött, szúrta ki az Index.

A politikus a macedón Sitel csatornának adott interjújában többek között arról beszélt, hogy azért menekült el Macedóniából, mert megbízható források szerint az új kormány arra készült, hogy meggyilkolják a börtönben, mialatt a börtönbüntetését tölti.

A volt miniszterelnök elmondta, Albániában vette fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, majd politikai menedékjogot kért Magyarországon. Gruevszki tagadta, hogy a magyar hatóságokkal már szökése előtt kapcsolatba lépett volna.

Mint mondta, azért döntött hazánk mellett, mert az EU-nak és a NATO-nak is tagjai vagyunk. A magyar fővárosban egy barátja talált számára lakóhelyet, és elmondása szerint továbbra is fenntartja a kapcsolatot több barátjával Magyarországon és Macedóniában egyaránt. Hozzátette, hogy rengeteg macedón vendéget fogad.

Gruevszki egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy ha véget ér az „üldöztetése” Macedóniában, akkor visszatér az országba.

olkt.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!