Francis Fukuyama: Beletörődik a magyar nép és az ellenzék az országot lefedő több mint 70%-os választási csalásba és az őrületes korrupcióba?

Nem hagyta ki a ziccert a világ leghíresebb filozófusa, a NER egyik legádázabb ellensége, Francis Fukuyama, a világtörténelem végének megjósolója. Fukuyama elolvasta a Financial Times NER-korrupcióról szóló cikkét, és rögtön kommentárt írt hozzá, mint a piacgazdaság dajcstomija, a Twitteren:

“az illiberális demokrácia korrupt demokrácia is: Orbán Viktor oligarchái: új elit emelkedik fel Magyarországon.”

Fukuyama azt írta, hogy az orbáni rendszer gyengíti a végrehajtó hatalom feletti intézményi ellenőrzést, azaz csökken a fékek és ellensúlyok ereje. Fukuyamától még olyan lázári mondatokra is futotta, mint hogy

“Orbán viselkedése arról árulkodik, hogy autoriter és sértődékeny, és inkább betiltaná az ellenzéket, mint hogy együttműködjön vele”.

Ezért is írta át ismét az alkotmányt – tette hozzá a filozófus.

Fukayama arról is beszélt, hogy az ország csalódást okozott, 1989-ben éllovas, reménykeltő ország voltunk, és lám, mi lett belőlünk. Akár a demokrácia is visszafordulhat, semmi nem szavatolja, hogy ne lehetne visszafordítani a dolgokat, a politika mindig hanyatlásnak indulhat.

“Az európai demokráciát jelentős veszély fenyegeti”

– foglalta össze pesszimista vélekedését a filozófus.

Az EU már rádöbbent, olvasható a Sargentini-jelentésben pontosan és tisztán – zárta sorait Fukuyama.

 

 

olkt.hu/Twitter


Kapcsolódó cikkek

Jávor Benedek: “[n]em csak lex Magyarország, de még lex Polt is van a Bizottság új pénzügyi keretrendszerre vonatkozó javaslatában.”

Rubóczki Tamás

Guy Verhofstadt: Felszólítom az Európai Parlamentet, hogy lépjenek fel Orbánék ellen, ha szükséges ki kell zárni Magyarországot az EU-ból!

Rubóczki Tamás

Anna Maria Corazza Bildt: Orbán Viktor most már tényleg túl messzire ment az EU-ban, ennek kizárás lesz a vége!

Rubóczki Tamás