Fontos: Recesszió jöhet Magyarországon, ha elapadnak az uniós források – köszönjük Fidesz!

A Jobbik szerint az Orbán-kormány 8 év alatt nem tudott változtatni Magyarország függő gazdasági státuszán, így ha az EU-s források elapadnának, ami az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás miatt megtörténhet, akkor recesszió következne be hazánkban. Volner János, a Jobbik alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament (EP) döntése szerint Magyarországot az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárásnak vethetik alá, mert az EU megállapítása szerint hazánkban a szabadság, a demokrácia és a jogállam is veszélyben van az Orbán-kormány tevékenysége miatt. Hozzátette: ez az eljárás Magyarország szavazati jogát korlátozná a miniszterek tanácsában, valamint az EU-támogatások felfüggesztésével járhat.
Volner János hangsúlyozta: a következő uniós fejlesztési ciklusban Magyarország valószínűleg 23-24 százalékkal kevesebb pénzt fog kapni, és ha ez bekövetkezik, recesszió lesz.
A Jobbik alelnöke bírálta, hogy a Magyarországon megtelepedett külföldi cégek gazdasági teljesítményét a kormány nem tudta ellensúlyozni a magyar ipar feltámasztásával. A magyar gazdaság fontos pilléreként hivatkozott a hazautalásból származó pénzre is, mondván, a külföldön dolgozó, “az Orbán-kormány által elüldözött magyarok” százezrei több, mint 1000 milliárd forintot utalnak haza évről-évre.
Mind az EU-s támogatásoktól, mind a külföldi vállalkozásoktól és a külföldi magyarok hazautalásától függ az, hogy Magyarországon jelentős gazdasági visszaesés lesz vagy marad minden a régiben – összegzett.
Volner János szerint az elmúlt években a kormány a gazdaságfejlesztési célú uniós támogatások kétharmadát külföldi cégeknek adta, a támogatások másik része pedig a Mészáros Lőrinc által megtestesített kormányközeli vállalkozói körhöz került. A kormány nem Magyarország érdekében politizál, hanem politikai célja elsősorban az, megszerezze Magyarország javait – értékelt.

 

olkt.hu/MTI
 
Kapcsolódó cikkek

Hadházy Ákos: Ezt a VALÓSÁGOT fedi el a kormánypropaganda. Azért kell kicsavarni a kormány kezéből a propagandát, hogy a VALÓSÁGOT mutassa a Híradó!

Rubóczki Tamás

Hülyének néznek minket: Elérte a teljes foglalkoztatottságot Magyarország! (+Táblázat)

Rubóczki Tamás

Óriási sztrájk jöhet! Részletek…

Rubóczki Tamás