Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag miatt

A kormány szeptemberben bejelentette, hogy nem vonja vissza és nem is módosítja a jogszabályokat, ezért nemsokára újabb levél érkezik az Európai Bizottságtól.

Indoklással ellátott vélemény kiküldésével az Európai Bizottság (EB) a második szakaszba lépteti a Stop Soros törvénycsomag, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást – értesült a Népszava. A lap brüsszeli forrásai szerint a döntés nyilvánosságra hozatala csütörtökön várható.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az EB tavaly júliusban, az eljárás elindításakor felszólító levelet küldött a magyar kormánynak, amelyben leszögezte: az uniós joggal nem egyeztethető össze a Stop Soros néven emlegetett törvénycsomag, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás, amely bűncselekménnyé nyilvánítja, ha civil szervezetek nevében bárki segítséget nyújt menedékjog vagy tartózkodási engedély iránti kérelmet benyújtó embereknek.

Akkori felszólító levelében az EB két hónapot adott a magyar hatóságoknak a válaszadásra. A kormány szeptemberben bejelentette: nem vonja vissza és nem módosítja a jogszabályokat.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20190122_Nepszava_Folytatodik_az_eljaras_Magyarorszag_ellen_a_Stop_Soros_torvenycsomag_miatt

Kapcsolódó cikkek

Hazudik a kormány, szinte nincs is senki!

O.L.K.T.

A magyar már csak gyűlölködni tud. VIDEÓ

O.L.K.T.

Rogán államtitkára megmutatta, mennyire szánalmas a Fidesz, ha sarokba szorítják

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!