Föld S. Péter: Államformája demokratikus diktatúra!

0

Az ország elnevezése: Magyarország.

Vezető tisztségviselők: Az ország élén a nép által választott, üzleti ügyekkel nem foglalkozó Kedves Vezető áll.

Területe: Az elmúlt évtizedekben nem változott, bár vannak, akik szerint volna rá igény.

Földrajzi fekvése: Magyarország Európa közepén, Kelet és Nyugat között félúton helyezkedik el, a megújuló áramlatok hatására hol erre, hol arra sodródik. Miután az ország élén álló Kedves Vezető szerint Európa hanyatlik, az ország újabban Ázsia felé veszi az irányt.

Fizetőeszköz: Hivatalos fizetőeszköz a forint, amely úgy őrzi az értékét, hogy évről évre kevesebbet ér.

Beszélt nyelvek: Magyarország hivatalos nyelve a magyar, de terjed a rovásírás, valamint az Orwell könyvéből megismert újbeszél. Utóbbi nagyon hasonlít a magyarhoz, csak a szavak jelentése más, mint a 2010 előtt használt magyar nyelvben. Valamit megvédeni például újbeszélül azt jelenti, hogy elvenni, ellopni, megszüntetni. Az azonnali és radikális adócsökkentés adóemelést jelent, az egymillió új munkahely közmunkát, a szabadság szabadságharcot, a tudomány szabadsága pedig azt, hogy a kormány dönti el, hogy mit szabad kutatni.

Társadalmi viszonyok: Magyarországon négy nagy társadalmi csoport van, úgymint szegények, középosztály, felső tízezer, gázszerelő.

Etnikai összetétel: Magyarországon magyarok és magyarabbak élnek. A magyarabbak magukat magyarnak mondják, ezzel különböztetik meg magukat azoktól a magyaroktól, akik szerintük nem magyarok.

Pártok: Magyarországon többpárti egypártrendszer van.

Vallás: Magyarországon vallásszabadság van, ami azt jelenti, hogy egyetlen vallás elfogadott: a Fidesz iránti feltétlen és kontroll nélküli lojalitás.

Életszínvonal: Magyarországon az életszínvonal folyamatosan nő, bár jelenleg még nem éri el azt a szintet, amelyet hamarosan meghalad.

Oktatás: Magyarországon az oktatás többnyire ingyenes, a tudásért viszont fizetni kell.

Nemzetközi kapcsolatok: Magyarország minden országgal baráti kapcsolatokra törekszik. Nemzetközi tekintélye már most is számottevő, a világ ismert és tekintélyes politikai vezetői egymásnak adják a kilincset az országban. Nemrégiben például Donald Trump amerikai elnök egyik volt iskolatársának közeli névrokona érkezett turistaként Hollókőre, egy magát Angela Merkel kancellár volt iskolatársának mondó takarítónő pedig a budapesti Halászbástyán gyönyörködött a panorámában. De volt már itt a francia elnök egykori óvónőjének nagyobbik unokája, és Kim Dzsong Un egyik hasonmásának anyósa is érvényes meghívással bír.

Éghajlat: Magyarország éghajlata európai, de már folyik az éghajlati viszonyok átnevezése. Hamarosan megszűnik a napi középhőmérséklet, ennek neve a tervek szerint népi, vagy más néven, nemzeti középhőmérsékletre változik.

Ellenségei: Brüsszel, migránsok, Soros, civilek, tudósok. Felkészül: független sajtó, valamint mindenki más, aki nem ért egyet a hatalomnak azon uraival, akik állításuk szerint sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akiknek más a véleményük, mint nekik.

Szerző: Föld S. Péter

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!