Fokozott ellenőrzés rendelt el a rendőrség

Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség.

Csütörtökön tudatták, hogy már szerda reggeltől fokozott ellenőrzést rendeltek el.

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzéstrendelt el 2019. január 2-án 8 órától 2019. február 1-jén 8 óráig a főváros teljes területére – írja a police.hu.

A főkapitány a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.  törvény 30. §-a alapján a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében döntött így.

Korábban az országos rendőrfőkapitány hasonló döntéséről az ORFK szóvivője az M1 aktuális csatorna adásában azt mondta: a rendőrök ilyenkor bárkit igazoltathatnak, ruházatukat átvizsgálhatják, a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek.

A most idézett jogszabályból kiderül, hogy a fokozott ellenőrzést a rendőrségi törvény is az igazoltatásoktól külön kezeli, hiszen egyébként az igazoltatásnak célhoz kötöttnek kell lennie.

Mivel a mostani fokozott ellenőrzés Budapest teljes területére érvényes, a rendőrség a bűncselekmény elkövetőjének elfogása és előállítása, vagy a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzése, megakadályozása érdekében.

Forrás police.hu 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter: Nincs B-terv, menni kell előre! Elindulok a Jobbik elnöki tisztségéért.

O.L.K.T.

Orbán pénzt kunyerált Simicskától!

Rubóczki Tamás

Dr. Gyurkó Szilvia: Mi lesz a fóti kilakoltatott gyerekek sorsa tisztelt Fidesz-KDNP kormány?

Rubóczki Tamás