Fideszes történelemhamisítás

Németh Miklóst, a határnyitás miniszterelnökét nem hívták meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának emlékünnepségére, amelyen Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor kormányfő jelen lesz. Németh Miklós ugyanakkor elutasította Balogh Zoltán volt miniszter meghívását a piknikről szóló soproni kerekasztal-beszélgetésre. Az egykori miniszterelnök a berlini fal leomlása 30. évfordulóján Berlinben rendezett ünnepség meghívott vendége és szereplője volt.

A Páneurópai Piknik, mint a határnyitás legfőbb eseménye, csak a Fidesz történelemhamisításának része.

Maga a Piknik nagyon jó ötlet volt, mert fontos volt meglátni, a bennünket körülvevő hatalmak miként reagálnak rá, illetve a keletnémetek esetleges nyugatra juttatására.

Ebben a cikkben hitelesen szerepelnek az események, de az a legfontosabb mondat nem, amelyet Gorbacsov mondott Németh Miklósnak a határnyitás kapcsán, amelyről Németh Miklós a 20. évfordulón beszélt is, mely szerint Gorbacsov közölte, nem ismétlődhet meg az 56-os és a 68-as magatartása a Szovjetuniónak. Gorbacsov rendszerváltó viselkedése nélkül itt semmiféle eredmény nem születhetett volna a demokrácia útjára való lépés érdekében. Ezt soha nem lehet elfelejteni.

A Fidesznek és Orbán Viktornak sem az oroszok kivonulásában, sem a keletnémetek nyugatra engedéseben semmiféle szerepe nem volt.

https://168ora.hu/…/nemeth-miklos-1989-rendszervaltas-orban…

Kapcsolódó cikkek

A fideszes haveroké a föld is…

O.L.K.T.

Szégyenteljes leleplezés, avagy: Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról

O.L.K.T.

Rendőrség: ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá

O.L.K.T.