Fideszes történelemhamisítás

Németh Miklóst, a határnyitás miniszterelnökét nem hívták meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának emlékünnepségére, amelyen Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor kormányfő jelen lesz. Németh Miklós ugyanakkor elutasította Balogh Zoltán volt miniszter meghívását a piknikről szóló soproni kerekasztal-beszélgetésre. Az egykori miniszterelnök a berlini fal leomlása 30. évfordulóján Berlinben rendezett ünnepség meghívott vendége és szereplője volt.

A Páneurópai Piknik, mint a határnyitás legfőbb eseménye, csak a Fidesz történelemhamisításának része.

Maga a Piknik nagyon jó ötlet volt, mert fontos volt meglátni, a bennünket körülvevő hatalmak miként reagálnak rá, illetve a keletnémetek esetleges nyugatra juttatására.

Ebben a cikkben hitelesen szerepelnek az események, de az a legfontosabb mondat nem, amelyet Gorbacsov mondott Németh Miklósnak a határnyitás kapcsán, amelyről Németh Miklós a 20. évfordulón beszélt is, mely szerint Gorbacsov közölte, nem ismétlődhet meg az 56-os és a 68-as magatartása a Szovjetuniónak. Gorbacsov rendszerváltó viselkedése nélkül itt semmiféle eredmény nem születhetett volna a demokrácia útjára való lépés érdekében. Ezt soha nem lehet elfelejteni.

A Fidesznek és Orbán Viktornak sem az oroszok kivonulásában, sem a keletnémetek nyugatra engedéseben semmiféle szerepe nem volt.

https://168ora.hu/…/nemeth-miklos-1989-rendszervaltas-orban…

Kapcsolódó cikkek

olkt.hu: A mai nap legfontosabb hírei röviden

O.L.K.T.

Újabb botrány a MÁV-nál!

O.L.K.T.

Bakondi György: A migrációpárti erők nyomást akarnak gyakorólni ránk!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!