Fidesz: “Soros György szervezeteinek kitartottjai tagjai szép számmal vettek részt a megmozduláson.”

0

“Úgy gondoljuk, a teljes kormány, hogy szomorú és példátlan, ami történt,”

mondta a szerdai parlamenti balhéról a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti Kormányinfó sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint komoly érdemi jogi vita fel sem merülhet a szavazások érvényességéről. Az utcán történtekről elmondta, hogy

“természetesen alapjog a gyülekezéshez való jog, de ami tegnap történt, hogy néhány százan vonulnak agresszíven, az jogszerűtlen volt.”

Hozzátette:

“Soros György szervezeteinek kitartottjai tagjai szép számmal vettek részt a megmozduláson.”

Ismertetése szerint a szerdai megmozdulások során 34 tüntetőt állítottak elő.

“Az a nyílt kereszténygyűlölet, és az a karácsony ünnepével való megvetés és gyűlölet, ami a megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot,”

mondta. Újságírói kérdésre válaszolva azzal indokolta azt, hogy Orbán Viktor mögött megjelentek a szerdai parlamenti ülésen TEK-es testőrei, hogy a kormányfő védett személy.

“Miután az ellenzék gyakorlatilag fizikailag inzultálta a miniszterelnököt, nehéz elítélni az e feladattal megbízott személyeket. Utána igyekeztünk mi átvenni ezt a feladatot,”

tette hozzá a miniszter. De ez csak néhány percig tartott, mert Orbán jelezte, hogy megtudja magát védeni.

De támadás érte a miniszterelnököt?

“Hát, fizikai érintkezésbe léptek vele az ellenzéki képviselők.”

“Azt nem tudom kizárni, hogy ilyen igény felmerült, de a kormányt a döntés meghozatalakor, és eddig sem lehetett minket azzal vádolni, hogy külső gazdasági érdekek, főleg multinacionális cégek érdekei befolyásoltak volna,”

 

 

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!