Fidesz: Magyarország nem hajtja végre migrációs csomagot!

0

Magyarország semmilyen formában nem hajlandó végrehajtani az ENSZ globális migrációs csomagját – jelentette ki Böröcz László a Fidelitas elnöke napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: egy nyilvánosságra került dokumentum alapján az Európai Bizottság jogi szolgálata azon dolgozik, hogy elérje a migrációs csomag kötelezővé tételét minden uniós tagállam számára. Brüsszelben vannak pártfogói és végrehajtói a csomagnak – tette hozzá.

Egy nyilvánosságra került dokumentum alapján az Európai Bizottság jogi szolgálata azon dolgozik, hogy elérje a migrációs csomag kötelezővé tételét minden uniós tagállam számára.

Úgy látja, azért veszélyes a bizottság törekvése, mert ha kötelező lenne a csomag, a migránsoknak ugyanolyan szolgáltatásokat kellene nyújtani, mint az adófizető, jogszerűen itt élő embereknek, és ez ösztönözné a bevándorlást. A csata nem ért véget, hanem új csata kezdődött a bevándorlási tervekkel szemben – vélekedett.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára azt mondta:a migrációs problémahalmaz 2015-ben indult el, és az embercsempészek és a jogvédőknek nevezett politikai NGO-k bizarr koalíciója alakult meg a bevándorlás levezénylésére. Nagyon tudatos és menedzselt folyamat volt ez, ezt mutatta a kvótakérdés felmerülése is – fogalmazott.

Közölte: ami a migrációs csomaggal kapcsolatban történik, a lopakodó jogalkotás tipikus példája. De nemcsak Brüsszelből nehezedik nyomás a kormányra, hanem a parlamentben is bizarr koalíció alakult e tekintetben – magyarázta.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!